Vācijā sākusies nezināmas infekcijas epidēmija. Ir mirušie

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/AP

Ar zarnu infekciju inficēto cilvēku skaits Vācijā pieaug ik stundu. Pēdējie dati liecina, ka inficējušies jau 450 cilvēki. Tikmēr speciālisti lauza galvu un ziņo, ka darīšana ir ar jaunu baktēriju veidu, vēstī ārvalstu plašsaziņas līdzekļi.

«25.maijā sasirgušo skaits var palielināties līdz 500, 1000. Cik tieši inficēsies, eksperti pat baidās prognozēt,» vēstī medijs «Die Welt».

Tiek ziņots, ka šobrīd fiksēti jau trīs nāves gadījumi - mirusi meitene Brēmenē, 83 gadus veca sieviete, kā arī vēl kāda padzīvojusi sieviete.

Eksperti ir satraukti par to, ka konstatētā baktērija ir izturīga pret medikamentiem. Hamburgas laboratorijas «Medilys» vadītāja Suzanna Hugeta sacīja, ka darīšana ir ar jaunu baktēriju veidu, kādu šādā formā neviens to vēl nav redzējis.

Tiek ziņots, ka arī turpmāk iespējami letāli iznākumi.

Ātrā zarnu infekcijas izplatība ekspertiem ir mīkla. Tomēr šobrīd jau noraidītas runas, ka šī infekcija uzliesmojusi pēc mēslotu dārzeņu ēšanas. «Tam nav pierādījumu,» sacīja Roberta Koha institūta pārstāvis. Tāpat tika izskatīta versija, ka šī zarnu infekcija izplatījusies pēc saindēta ūdens lietošanas.

Tomēr joprojām infekcijas uzliesmojuma avots nav zināms.

Brēmenes veselības aizstāvji aicina uzmanīties, lietojot pārtikā nevārītus un nemazgātus dārzeņus un augļus. Savukārt citi institūti pieļauj - iespējams, infekcijas rašanās iemesls ir piens vai jēla gaļa.

Pirmie zarnu nūjiņas upuri fiksēti Frankfurtē pie Mainas - tur pirmie 19 cilvēki sasirguši pēc maltītes kādā iestādē. Šobrīd tiek apkopota informācija par tur izmantotajiem pārtikas produktiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu