Rajevskis atzīst, ka tiek provocēta valdības demisija un stāsta, kam tas izdevīgi

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Jautāts, vai Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroka (KNAB) akcijas ir saistītas ar politiskām interesēm, kas varētu provocēt valdības demisiju, politologs Filips Rajevskis intervijā laikrakstam «Diena» norādīja, ka demisijas situācija tiek provocēta.

«Tomēr nedomāju, ka tas ir visas koalīcijas interesēs. JL nav ieinteresēts šīs valdības gāšanā, viņiem ir premjerministrs un stabilas pozīcijas. Tieši tāpat ar ZZS,» sacīja politologs.

«Nekas nav mainījies no politiskās stratēģijas viedokļa, lai viņi pēkšņi gribētu veidot koalīciju ar SC, uzņemoties atbildību par valdības gāšanu. Savukārt PS, kas visu laiku izrāda neapmierinātību ar to, kas notiek valdībā un rada spriedzi pašā «Vienotībā», labprāt iešūpotu šo koalīciju gan tāpēc, lai nodemonstrētu savu spēku koalīcijā kopumā, gan saviem partneriem JL. Viņi grib pateikt, ka PS ir noteicēja koalīcijā, ka JL bez viņiem neko nevar izdarīt. Nevaram runāt par «Vienotības» frakcijas vai apvienības kopīgu interesi par to, ka valdība krīt,» skaidroja Rajevskis.

Uz jautājumu, kāds būtu ieguvums no valdības krišanas, Rajevskis sacīja, ka pirms prezidenta vēlēšanām nav skaidrs, kurš nosauks nākamo premjeru, tāpēc šobrīd neviens nebūtu ieinteresēts, ka valdība krīt, tomēr atzina, ka valdība tiek vājināta, lai tā varētu krist pēc mēneša vai diviem.

«Vienotības zvaigzne ir uzlēkusi ar lielo atbalstu vēlēšanās, lielu frakciju, bet valdības politika nav tik veiksmīga, lai gūtu visus augļus. Ir labumi no dalības valdībā, bet reitingi krīt. Lielākā daļa politiskā procesa dalībnieku ir ieinteresēta, ka šī valdība turas līdz novembrim un pieņem nākamo budžetu. Domāju, ka tā noteikti ir ZZS interese,» paskaidroja politologs.

Viņš uzskata: «Arī JL laiks ir ieinteresēts paturēt premjera un savu ministru krēslus. JL jau ir pieredze un viņus reitings tik ļoti nesatrauc, cik ļoti tas satrauc PS. Tieši PS ir ieinteresēta, lai valdība kristu pirms budžeta veidošanas, lai viņiem nebūtu jāiznes viss politiskās atbildības smagums. To, ka reitings pēc nākamā gada budžeta pieņemšanas tiek galīgi sagrauts. Tas, ka tagad kādu krata, jau neatceļ nākamā gada konsolidāciju. Ja prezidents arī būs Bērziņš, tad tāpēc SVF nemainīs aizdevuma nosacījumus.»

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu