Endziņš: iespējams, vēl kāds deputāts baidīsies

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Bijušais Satversmes tiesas (ST) priekšsēdētājs Aivars Endziņš atzīst, ka deputāta neaizskaramības princips, kādu vakar ārkārtas sēdē demonstrēja ar Saeimas lēmumu neļaut Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojam (KNAB) veikt kratīšanu deputāta Aināra Šlesera (PLL) īpašumos, ir novecojis.

Sarunā LTV rīta raidījumā «Labrīt, Latvija!» Endziņš atzina, ka Saeima diez vai lemtu par deputāta neaizskaramības institūta pārskatīšanu, jo, iespējams, baidās vai baidīsies vēl kāds deputāts.

Viņš paskaidroja, ka kratīšanas jēga kā pārsteiguma moments, ir zudusi, ja pirms tam nepieciešams saņemt atļauju no Saeimas.

Jautāts, kāpēc vispār nepieciešama deputāta neaizskaramība, Endziņš paskaidroja, ka tā ir sena tradīcija un saistīta ar to, lai netiktu veikta politiskā izrēķināšanās, piemēram, ar opozīcijas deputātu.

Tomēr mūsdienās šī neaizskaramība ir novecojusi, atzinis Endziņš un uzsvēra, ka mēs tomēr esam tiesiska un demokrātiska valsts.

Jautāts, vai Saeima varētu pārskatīt šo deputāta imunitāti, bijušais ST priekšsēdētājs atzina: «Es stingri šaubos, jo par to liecina balsojums. Iespējams, vēl kāds deputāts baidīsies...»

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu