Zatlers atvadu balli nerīkos

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Valsts prezidents Valdis Zatlers, kuru Saeima 2.jūnijā nepārvēlēja amatā uz otro pilnvaru termiņu, vērienīgu atvadu balli nerīkos, aģentūrai BNS teica prezidenta preses sekretāre Ilze Rassa.

Viņa informēja, ka prezidents organizēs tikai pieņemšanu ārvalstu vēstniekiem Latvijā. Taču konkrēts pasākuma norises laiks nav vēl zināms.

Savukārt attiecībā uz dzīvokli, kas prezidentam pienākas pēc pilnvaru beigām, piektdien ir sāktas konsultācijas ar «Valsts nekustamajiem īpašumiem» par iespējamo risinājumu. Valsts prezidenta kanceleja arī cer, ka valdība nākamnedēļ pieņems noteikumu projektu, kā tiek īstenotas likumā noteiktās sociālās garantijas, un tad VNĪ varēs sākt pilnvērtīgi meklēt dzīvokli.

Zatlera pilnvaras beigsies 7.jūlijā.

Jau vēstīts, ka «Valsts nekustamajiem īpašumiem» (VNĪ) nav piemērotu dzīvokļu.

2009.gada vasarā tika izveidota īpaša komisija pensijas dzīvokļa atrašanai un bija plānots mitekli atrast līdz vasaras beigām. Taču ekonomiskās situācijas dēļ prezidenta kanceleja lūdza šo jautājumu iesaldēt. VNĪ ar piedāvājumu jau bija vērsušies vairāki dzīvokļu īpašnieki.

Tā kā VNĪ pārziņā esošajos īpašumos nav piemērotu dzīvokļu, VNĪ plānoja izsludināt atklātu konkursu, aģentūrai BNS iepriekš teica VNĪ pārstāve Daiga Laukšteina.

Prezidents iepriekš vēlējās, lai viņa dzīvoklis atrastos centrā.

Abiem eksprezidentiem Guntim Ulmanim un Vairai Vīķei-Freibergai valsts nodrošinātais dzīvoklis Brīvības ielā ir aptuveni 200 kvadrātmetru plašs. Taču mājā Brīvības ielā 38, kurā bijušie prezidenti patlaban mitinās, vairs nav brīvu citu dzīvokļu, tāpēc nākamajiem eksprezidentiem jāmeklē citas iespējas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu