Deputāti Galvanovskis un Olšteins uzsver, ka balsojuši par Zatleru

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

10.Saeimas deputāti Guntars Galvanovskis (V) un Klāvs Olšteins (V) Valsts prezidenta vēlēšanās abas reizes balsojuši par Valdi Zatleru, teikts «Vienotības» izplatītajā deputātu paziņojumā.

«Manus vārdus var apstiprināt deputāte un partiju apvienības «Vienotība» frakcijas priekšsēdētāja vietniece Ilze Viņķele. Abas reizes savu balsojumu pirms iemešanas balsošanas urnā parādīju Ilzei Viņķelei,» paziņojumā klāsta Galvanovskis.

Latvijas Televīzijas raidījums «De facto» vēstīja, ka 10.Saeimas deputāts Andris Šķēle (PLL) mēģinājis ietekmēt deputātu Galvanovska un Olšteina viedokli, aģitējot balsot par tā brīža prezidenta amata kandidātu Andri Bērziņu.

«Lai gan pirms balsošanas runāju ar Andri Šķēli, atbildot uz viņa jautājumu, par ko plānoju balsot, norādīju, ka esmu pilnībā pārliecināts, ka valsti nākamos četrus gadus ir jāvada Valdim Zatleram, tādēļ, tāpat kā citi politisko partiju apvienības «Vienotība» biedri, balsošu par Valdi Zatleru. Pēc tam saruna ritēja par citām, ar prezidenta vēlēšanām nesaistītām lietām. Piemēram, ilgi runājām par AS «Valmieras piens» un «Rūjienas saldējums» attīstības perspektīvām,» paziņojumā apgalvo Galvanovskis.

Raidījums vēstīja, ka pēc nofilmētajām un speciālistu, kuri spēj lasīt no lūpām, atšifrētajām sarunām var spriest, ka plenārsēžu zālē galvenais aģitētājs par Bērziņa ievēlēšanu nebija vis kāds no Zaļo un zemnieku savienības (ZZS), bet gan Šķēle, kurš ir sens Bērziņa paziņa. Nevienā no raidījuma atšifrētajām sarunām gan neparādās nekādi naudas apsolījumi.

Tomēr Šķēles saruna ar diviem «Vienotības» jaunajiem deputātiem raidījumam liekot domāt par «visai konkrētu spiediena izdarīšanu» uz Olšteinu un Galvanovski.

Šķēle Olšteinam un Galvanovskim teicis: «Plāns sarežģījies. Tu man pierakstīsi... Konkrētu vajag... Nenobalsos... Ieiet kabīnē un visi samulst. Uzraksti, par ko balsoji, parādi, parādi, nu parādi... Klausies, tu tikai nepūties/nepūlies (?) uz ministru, iesim caur šito, man ir otrs priekšlikums.» Vēlāk Šķēle Galvanovskim teicis: «Viss ir atļauts... Dzīve ir civilizēta, dzīvojam normāli, neapspiesti... Tiklīdz tu kļūsti par amatpersonu... Tu vari visu... Un tas nav aizliegts nekur...»

Kā vēstīja raidījums, lai arī Galvanovska atbildes nav bijušas dzirdamas, tomēr nojaušams, ka viņš Šķēles teiktajā ieklausījies ar interesi. «Vai otrajā balsošanas reizē domas mainījis kāds no «Vienotības» deputātiem, nav drošas atbildes,» bija teikts raidījumā.

Otrā balsojumā ar 53 balsīm par nākamo Valsts prezidentu tika ievēlēts Bērziņš.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu