Protokola eksperte par prezidenta tēlu, pirmo lēdiju un «skeletiem skapī»

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

«Situācija ir ļoti trausla. Šobrīd tā ir pilna ar sarežģījumiem. Šāds statuss jaunievēlētā prezidenta dzīvesbiedrei, padara situāciju vēl sarežģītāku,» šorīt intervijā raidījumam «Labrīt, Latvija», skaidrojot situāciju, kad jaunievēlētais Valts prezidents Andris Bērziņš nav laulājies, bet dzīvo civillaulībā, teica etiķetes un protokola eksperte Irma Kalniņa.

«Pēc protokola pienākumiem dzīvesbiedrei ir obligāti jāpiedalās inaugurācijā. Citādi viņai tiešo pienākumu nav,» sacīja Kalniņa.

«Kad prezidents dodas ārvalstu vizītēs, viņš var izvēlēties - ņemt līdzi kundzi vai nē. Dažās valstīs, piemēram, Serbijā kundze izvēlas palikt mājās, jo ir mazi bērni. Tomēr mums situācija ir atšķirīga, jo prezidents nedzīvo laulībā,» teica Kalniņa.

Kalniņa tāpat norādīja, ka tā ir prezidenta privātā dzīve, taču vienlaikus jāatceras, ka mēs esam jauna valsts, un kā jaunā valstī «prezidenta tēls tiek vērtēts ļoti augstā līmenī». «Svarīgi domāt, kā mēs paši šajā situācijā jūtamies. Pirmās lēdijas mums noteikti nebūs, jo dzīvesbiedram, ar kuru tikai dzīvo kopā, šīs funkcijas nav. Būtu ļoti jauki, ja mēs padomātu par pozitīvo tēlu, un būtu jauki, ja tas tiktu mainīts,» atzīmēja Kalniņa. Viņa piekrita, ka laikā, kad Latvijā ir aktuāls jautājums par ģimenes vērtību kā tādu, par to būtu nopietni jāpadomā.

Komentējot situāciju, kad prezidents jau otro reizi tiek ievēlēts ar negatīvu rezonansi, Kalniņa norādīja, ka būtu ļoti labi, ja ««prezidenta skapī» nebūtu nekādu skeletu», jo tieši šie «skeleti»  interesē gan pašmāju, gan arī ārvalstu presi. Kalniņa norādīja, ka tautai būtu jāatbalsta prezidents, jo viņš turpmākos gadus pārstāvēs Latviju ārvalstīs, un negatīvas emocijas neko labu nedod.

«Mums ar saviem spēkiem būtu jāpalīdz, lai prezidenta tēls būtu pozitīvs,» teica Kalniņa.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu