Polijā konstatēts pirmais inficēšanās gadījums ar EHEC baktēriju

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: SCANPIX/REUTERS

Polijā pirmdien apstiprināts pirmais inficēšanās gadījums ar cilvēku veselībai bīstamo enterohemorāģiskās E.coli (EHEC) baktēriju.

Saslimusī ir kāda 29 gadus veca sieviete, kura nesen ieradusies no Vācijas, taču viņas dzīvībai pašreiz briesmas nedraud. Inficētā sieviete dzīvo Vācijā, Hamburgas apkaimē. 23.maijā viņa ievietota slimnīcā Ščecinā, Polijas ziemeļaustrumos.

«Mēs esam apstiprinājuši vienu gadījumu, un ir aizdomas par vēl diviem. Abi saistīti ar cilvēkiem, kuri nesen viesojušies Vācijā. Šo pārbaužu rezultāti būs zināmi tuvākajās dienās,» apliecināja Polijas Valsts sanitārās inspekcijas pārstāvis Jans Bodnars.

Jau ziņots, ka Vācijas dienesti veic pārbaudes sēklu diedzēšanas uzņēmumā valsts ziemeļos, kas varētu būt vainojams EHEC baktērijas izraisītās infekcijas uzliesmojumā Eiropā. Taču sākotnējās pārbaudes nav apstiprinājušas šīs aizdomas.

Testi, kas veikti uz 23 no 40 paraugiem, liecina, ka tajos nav bīstamās baktērijas klātbūtnes, informē Lejassaksijas federālās zemes Lauksaimniecības ministrija.

No EHEC izraisītās saslimšanas Eiropā miruši jau 22 cilvēki, bet aptuveni 2000 saslimuši.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu