Dronka pirms vēršanās SAB vēl konsultēsies ar juristiem

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Saeimas deputāts Aivars Dronka (Zaļo un zemnieku savienība, ZZS) vēl nav vērsies Satversmes aizsardzības birojā (SAB) pret žurnālistiem, jo vēl konsultēsies ar juristiem.

Dronka ziņu aģentūrai BNS pirmdienas rītā pavēstīja, ka galīgo lēmumu, vai vērsties SAB, pieņems šonedēļ pēc konsultēšanās ar juristiem. Viņš arī pieļāva, ka viņa iesniegumam varētu pievienoties vēl citi politiķi.

Aģentūra BNS jau ziņoja, ka Dronka uzskata, ka žurnālisti nomelnojuši jaunievēlēto Valsts prezidentu Andri Bērziņu (ZZS) un valsts varu.

TV3 ceturtdienas, 2.jūnija, vakara ziņu raidījuma sižetā tika stāstīts par Valsts prezidenta vēlēšanu gaitu un demonstrēta jaunā prezidenta Bērziņa atbilde no oficiālās preses konferences pēc apstiprināšanas amatā par aizkulisēs dzirdēto tirgošanos ar balsīm. Bērziņš atbildēja, ka viņa rīcībā šādas informācijas nav.

Tālāk sižetā parādīja fragmentu no Saeimas sēžu zāles, kurā Bērziņš sarunājas ar Dronku. Tajā Bērziņš prasa: «Kā tie Saskaņas puikas?» Un pārjautā: «Un kā tad Rasnačs?» Savukārt Dronka atbild: «Normāli, normāli.«

Deputāti apgalvo, ka saruna bijusi par debatētājiem, savukārt žurnālisti pauduši aizdomas par balsojuma godīgumu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu