Vācijā atrasti pirmie ar E.coli baktēriju saindētie dīgsti

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: SCANPIX/REUTERS

Vācijā piektdien atrasti pirmie tiešie pierādījumi par cilvēka veselībai bīstamās E.coli baktērijas atrašanos Ziemeļvācijas saimniecībā audzētu dārzeņu dīgstos.

Atbilstošas liecības atrastas dārzeņu dīgstu pakā divu inficējušos cilvēku atkritumos Ziemeļreinas-Vestfālenes pavalstī, apliecināja reģiona patērētāju lietu ministrija.

Šī ir pirmā reize, kad ir atrasta «nepārtraukta pierādījumu ķēde», saistot baktēriju ar konkrētu saimniecību, apliecināja ministrijā.

Lejassaksijas Bīnenbitelas ciemata saimniecības darbs ir apturēts, un visa tajā ražotā produkcija - atsaukta.

Reinas-Zīgas apgabala trīs cilvēku ģimenē divi saslimuši jau maija vidū.

Ziemeļreinas-Vestfālenes patērētāju jautājumu ministrs Johaness Remels pauda gandarījumu par šo atklājumu, vienlaikus norādot, ka pastāv «neliels nenoteiktības elements», ņemot vērā, ka baktērija atrasta jau atvērtā dīgstu pakā.

Ar E.coli baktērijas izraisītām slimībām vismaz 14 valstīs inficējušies vairāk nekā 2900 cilvēku. 33 cilvēki baktērijas izraisītu veselības komplikāciju rezultātā miris.

Atskaitot vienu, visi pārējie kopš maija vidus reģistrētie nāves gadījumi bijuši Vācijā. Par slimības upuri kritusi arī kāda sieviete Zviedrijā, kas nesen bija atgriezusies no Vācijas.

Vācijas veselības ministrs Daniels Bārs trešdien pauda cerību, ka E.coli baktērijas izraisītās infekcijas uzliesmojumā sliktākais jau ir aiz muguras, ņemot vērā, ka jaunu inficēšanās gadījumu skaits sarūk.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu