«New York Times»: Štrausa-Kāna lieta ir uz sabrukuma robežas

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/Reuters

Krimināllieta pret izvarošanas mēģinājumā apsūdzēto bijušo Starptautiskā Valūtas fonda (SVF) izpilddirektoru Dominiku Štrausu-Kānu ir uz sabrukuma robežas, ceturtdienas vakarā paziņoja laikraksts «New York Times».

Atsaucoties uz divām vārdā neminētām tiesībsargāšanas institūciju amatpersonām, kas labi informētas par minēto lietu, laikraksts vēsta, ka prokurori ne visai tic Gvinejā dzimušajai viesnīcas istabenei, kas apsūdzējusi Francijas politiķi, norādot, ka kopš 14.maijā it kā notikušā uzbrukuma prokurori viņu jau vairākkārt pieķēruši melos.

Sagaidāms, ka negaidīti izsludinātajā piektdienas tiesas sēdē prokurori atzīs, ka viņiem «šajā lietā ir problēmas», raksta «New York Times».

Tiek sagaidīts, ka tiesnesis piektdienas sēdē pārskatīs Štrausam-Kānam piemēroto drošības līdzekli, un laikraksts norāda, ka apsūdzētais politiķis, ņemot vērā šaubas par prasītājas liecībām, varētu tikt atbrīvots no mājas aresta.

«New York Times» vēsta, ka tiesībsargāšanas iestādēm radušies jautājumi par liecinieces patvēruma meklētājas iesniegumā sniegto informāciju. Parādījušās arī pagaidām neapstiprinātas aizdomas par viņas sakariem ar noziedzības pasauli, tostarp par līdzdalību naudas atmazgāšanā un narkotiku tirdzniecībā.

Pēdējo divu gadu laikā viņas kontā dažādas personas ieskaitījušas lielas naudas summas, no kurām dažas sasniedz pat 100 000 ASV dolāru.

Prokuratūra arī ierakstījusi sarunas, kurās lieciniece ar vienu no šīm personām pārrunājusi atlīdzību, kas saistīta ar apsūdzībām par seksuālo uzmākšanos.

Pats Štrauss-Kāns visas viņam izvirzītās apsūdzības noliedzis.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu