«Instrumenti» paziņo debijas albuma izdošanas datumu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto.

Grupa «Instrumenti» ir priecīga izziņot sava ilgi gaidītā debijas albuma izdošanas datumu. Albums ar nosaukumu «Tru» veikalu plauktos un interneta tirdzniecības vietās tas nonāks šī gada 30.augustā.

Electro indie-pop žanra pārstāvji «Instrumenti», kas ir viena no veiksmīgākajām mūzikas apvienībām Baltijā, pie albuma ieraksta strādājuši kopš šī gada janvāra vidus, lai arī dziesmas tapušas krietni ilgākā laika periodā. Kā zināms, ieraksta process noticis «Greenhouse Studios» Reikjavīkā, Īslandē, kur mūziķi strādāja kopā ar producentiem un aranžētājiem, kas iepriekš piedalījušies vairāku Bjorkas, Sigur Rós un CocoRosie albumu tapšanā.

Albuma miksēšanas darbs tika uzticēts Gatim Zaķim, ar kuru «Instrumenti» strādājuši no pašiem grupas pirmsākumiem. Shipsi: «Gatis, manuprāt, ir viens no talantīgākajiem skaņu burvjiem Latvijas ierakstu kultūras vēsturē, viennozīmīgi perspektīvākais skaņu režisors Latvijā. To atzina arī «Greenhouse» komanda.» Zaķis ir arī albuma līdzproducents.

«Šim mūsu pirmajam ierakstam esam gatavojušies un pie tā strādājuši ārkārtīgi cītīgi. Brīžiem pašiem šķiet neticami, ka, lai arī mūsu kontā ir desmitiem festivālu ārpus Latvijas, vairākas Gada balvas un Sapņu Fabrikas koncerti ar 5000 cilvēku lielu apmeklējumu, mūsu debijas albums vēl tikai tiks izdots. Ticu un ceru, ka muzikāli tas pārsteigs daudzus,» tā Reynsi.

Albumā, kas ierakstīts ar SEB banka atbalstu, iekļautas 14 dziesmas angļu, īslandiešu un latviešu valodās. Visi skaņdarbi Reikjavīkas studijā tika ierakstīti no jauna, to skaitā jau labi zināmās «Instrumenti» dziesmas «Life Jacket Under Your Seat», «Apēst Tevi» un «Zemeslodes». Lai arī lielākā daļa albumā iekļauto dziesmu būs atpazīstama tiem, kas aktīvi sekojuši līdzi «Instrumenti» darbībai, tomēr gaidāmi vairāki pārsteigumi - iepriekš nekad nedzirdēti un pavisam jauni skaņdarbi, kas tapuši uz vietas studijā.

Drīz pēc albuma prezentācijas Latvijā, plānots to izdot arī kaimiņvalstīs, Skandināvijā un citviet Eiropā, kā arī ar koncerttūri atzīmēt tā iznākšanu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu