Primitīvā hita «Friday» autore izdos minialbumu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/AP

Jaunā amerikāņu dziedātāja Rebeka Bleka, kas iemantojusi popularitāti ar savu pirmo un internetā daudz nopelto dziesmu «Friday», ierakstījusi jaunu singlu «My Moment», vēsta mūzikas žurnāls «Billboard».

Dziesma tiks publiskota 18.jūlijā Blekas mājaslapā, kā arī video failu koplietošanas vietnē «YouTube». Nākamajā dienā to būs iespējams iegādāties «Apple» interneta veikalā «iTunes», kā arī citos tīmekļa veikalos.

Dziesmu sarakstījis Brendons Hamiltons, kas kas strādājis arī pie Džastina Bībera «Never Say Never: The Remixes», un Kvintons Tolberts, bet producējis Šarltons Pītuss.

14 gadus vecā dziedātāja drīzumā pabeigs arī savu pirmo mini albumu, kas tirdzniecībā nonāks augustā. Piecu dziesmu ieraksts iznāks bez ierakstu kompānijas palīdzības.

Pēc dziesmas «Friday» parādīšanās vietnē «YouTube» Rebeka Bleka un viņas dziesma kļuva par «karstāko» tematu tviterī un citos sociālajos tīklos, tomēr ātri iemantotā popularitāte meitenei nesusi daudz asaru, jo dziesma atzīta par sliktāko jebkad ierakstīto skaņdarbu. Nievas izpelnījas arī viņas ar datora palīdzību uzlabotais izpildījums, kā arī video, kas kļuva par neskaitāmu parodiju iedvesmas avotu.

Neraugoties uz nesaudzīgo kritiku, dziesma kļuva visai ienesīga. Kā aprīlī bija aprēķinājusi interneta vietne «Billboard.biz», Blekas ieņēmumi par dziesmas pārdošanu interneta veikalā «iTunes» un tās straumēšanu video koplietošanas vietnē «YouTube» veidoja aptuveni 27 000 ASV dolāru (13 392 latu) nedēļā.

Tomēr saistībā ar notiekošo tiesas procesu par autortiesību pārkāpumiem ar dziesmas producentu kompāniju «Ark Music Factory» Bleka bija spiesta dzēst savu hitu no «YouTube».

Šāds solsi saistīts ar ierakstu kompānijas lēmumu kategorizēt «Friday» kā maksas video, par kura noskatīšanos visiem gribētājiem nāksies šķirties no 2,99 ASV dolāriem. Šāds lēmums saniknoja dziedātājas pārstāvjus, un viņi izlēma videoklipu no «YouTube» dzēst.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu