«Baltā nakts 2011» aicina pieteikt radošas iniciatīvas

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Mūsdienu kultūras foruma Baltā nakts organizatori aicina līdz 15.augustam atsaukties aktīvos Rīgas uzņēmējus, organizācijas, galerijas, kafejnīcas, grāmatnīcas, kultūras iestādes un citus nozīmīgos pilsētas punktus, kuri vēlas un ir gatavi sadarboties un īstenot savu Baltās nakts programmu. Kultūras forums Baltā nakts 2011 šogad notiks naktī no 10. uz 11.septembri ar vadmotīvu «Nesaki ne jā, ne nē, ne balts, ne melns!».

Forumu Baltā nakts organizē Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta Kultūras pārvalde. Šobrīd ir apstiprināti 20 mūsdienu kultūras un mākslas projekti, kurus gatavo aktīvākās Latvijas kultūras organizācijas, iesaistot virkni Latvijas un starptautiskos māksliniekus. Programma tiek papildināta ar iniciatīvām no Rīgas aktīvo organizāciju puses.

Sadarbības ietvaros organizatori aicina Rīgas centrā vai netālu no centra esošās organizācijas uzrunāt Baltās nakts apmeklētājus, iesaistoties kopējā koncepcijas uzstādījumā - Nesaki ne jā, ne nē, ne balts, ne melns!. Tas nozīmē, ka viss, kas nepieciešams veiksmīgai dalībai forumā Baltā nakts, ir tikai mazliet izdomas - veidojot komunikāciju ar apmeklētājiem atturēties no Jā, Nē, Melns un Balts vai gluži otrādi - akcentēt tikai šos apgalvojumus un krāsas. Dalības iespējas ir neierobežotas, ja vien tiek saglabāts mūsdienu mākslas un kultūras akcents un šī gada moto. Organizācijas var veidot īpašas programmas, meklēt mākslu savā ikdienas darbā, sadarboties ar māksliniekiem, veidot meistardarbnīcas u.tml.

Madara.Gruntmane@riga.lv

Baltā nakts ir Eiropas galvaspilsētu Briseles, Madrides, Parīzes, Rīgas un Romas kopīga projekta Eiropas Baltās naktis sastāvdaļa. Šis kopprojekts paredz, ka katras dalībpilsētas Baltās nakts programmā tiek iekļauts kādas citas partnerpilsētas aktuāli strādājoša mākslinieka mākslas darbs. Balto nakšu stafeti Eiropā pārņēmušas arī Amsterdama, Bukareste, Portu un Valleta (Malta), bet ārpus Eiropas robežām to turpina Toronto, Tokija, Monreāla, Čikāga un citas pilsētas. Rīga šo tradīciju turpina jau sesto gadu. Pērn mūsdienu kultūras forums Baltā nakts 2010 pulcēja ap 40’000 Rīgas iedzīvotāju un viesu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu