Lībijā Kadafi karavīri izrāda sīvu pretestību nemierniekiem

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/Reuters

Lībijas līdzšinējam līderim Muamaram Kadafi lojālās armijas karavīri sestdien izvērtuši pretuzbrukumu nemiernieku Nacionālās Pārejas padomes (NPP) karotājiem, kas bijuši spiesti pamest nule ieņemtās pozīcijas un atkāpties.

Lojālisti joprojām kontrolē divus Sirtas rajonus - Dollaru un Otro mikrorajonu.

NPP karotāji, kas piektdien vakarā bija ieņēmuši pozīcijas šo rajonu tuvumā, sestdien, kad pār viņiem negaidīti nāca lojālistu šāviņu krusa, tās bija spiesti pamest.

«Kadafi cīnītāji tagad ir koncentrējušies nelielā apvidū, bet mēs nevaram visi doties tur vienlaicīgi. Mums ir vajadzīgs plāns, kā viņus sakaut,» sacīja nemiernieku Misrātas brigādes komandieris Omrans Allahojbs.

«Mēs varētu šo apvidu ieņemt vienas dienas laikā, bet tad es zaudētu 100 vīrus,» sacīja Allahojbs, norādot, ka vislabākā stratēģija būtu 1,5 kvadrātkilometru lielo apvidu bombardēt, šādi sakaujot tur nocietinātos lojālistus.

«Pretošanās šajos divos rajonos ir sīva, jo, kā mēs to uzskatām, tur atrodas četri pieci svarīgi cilvēki,» sacīja NPP austrumu frontes operāciju komandieris Vesams bin Hamaibi. «Mēs esam pārliecināti, ka tur atrodas [Muamara Kadafi dēls un drošības dienesta vadītājs] Mutasims un [līdzšinējais aizsardzības ministrs] Abu Bakrs Junis.»

«Mēs arī uzskatam, ka [vēl viens līdzšinējā līdera dēls] Seifs al Islāms un [pats Muamars] Kadafi atrodas tur,» sacīja Hamaibi. «Mēs gribam viņus sagūstīt dzīvus un nodot tiesai, nevis nogalināt. Tāpēc mēs neuzsākam masīvu uzbrukumu.»

Tiesa, šie pieņēmumi ir pretrunā ar pašu nemiernieku šonedēļ apgalvoto, ka Mutasims Kadafi trešdien Sirtā «sagūstīts un nogādāts Bengāzī».

Kad ziņa par «Mutasima sagūstīšanu» sasniedza Tripoli, Kadafi oponenti aiz sajūsmas šāvuši gaisā lodes.

Iepriekš nemiernieki arī ziņoja, ka Seifs al Islāms vada otra Kadafi atbalsta bastiona - Benī Valīdas - aizsardzību.

Tostarp Tripolē, kur pirmo reizi pēc pilsētas nonākšanas nemiernieku rokās piektdien izraisījušās apšaudes ar Kadafi lojālistiem, jaunās varas pārstāvji solījuši iztīrīt galvaspilsētu no bruņotiem iepriekšējā režīma atbalstītājiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu