Lībijas diktators Kadafi miris

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: SCANPIX/REUTERS

Lībijas nemierniekiem izdevies notvert gāzto diktatoru Muamaru Kadafi, taču viņš no gūtajiem ievainojumiem miris, ceturtdien apstiprināja Nacionālās pārejas padomes (NPP) preses pārstāvis Abdelhafis Goga.

[Papildināta visa ziņa.]

Kā iepriekš pavēstīja NPP spēku lauka komandieris, gāztais diktators smagi ievainots un sagūstīts lojālistu pēdējā bastionā Kadafi dzimtajā pilsētā Sirtā, kura arī pilnībā kritusi jaunās varas rokās.

«Viņš ir sagūstīts. Viņš ir smagi ievainots, taču joprojām elpo,» apliecināja militārpersona Mohameds Leits, kurš sacīja, ka pats personīgi redzējis Kadafi, kurš bija ģērbies haki krāsas formas tērpā ar turbānu galvā.

NPP amatpersona Abdels Madžids Mlegta pavēstīja, ka «viņš ir sagūstīts. Viņš ir ievainots abās kājās. Viņš aizvests prom ātrās palīdzības mašīnā».

Pēc Mlegtas teiktā, Kadafi sagūstīts un ievainots abās kājās ceturtdienas rītā, kad mēģinājis bēgt konvojā, kuram uzbrukušas NATO lidmašīnas.

«Viņam tika trāpīts arī galvā,» sacīja Mlegta. «Uz viņa grupu tika daudz šauts, un viņš mira.«

NATO preses pārstāvis apstiprināja, ka NATO aviācija ceturtdien uzbrukusi diviem Kadafi spēku militārajiem transportlīdzekļiem pie Sirtas.

«Aptuveni plkst.8.30 pēc vietējā laika NATO lidaparāts veica uzlidojumu diviem Kadafi spēku militārajiem transportlīdzekļiem lielākas grupas sastāvā, kas manevrēja Sirtas tuvumā,» sacīja alianses operācijas preses pārstāvis pulkvedis Rolāns Lavuā.

Izšķirošajā cīņā par Sirtu nogalināts arī gāztā režīma aizsardzības ministrs Abu Bakrs Juniss.

Bijušā ministra līķis ceturtdien identificēts lauka hospitālī, apstiprināja mediķi.

Uzbrukumā Sirtai notverts arī Kadafi preses pārstāvis Musa Ibrahims.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu