Jaunā koalīcija paraksta sadarbības līgumu un valdības deklarāciju

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/Ria Novosti

Otrdienas rītā jauno koalīcijas veidojošo partiju pārstāvji parakstījuši sadarbības līgumu un jaunās valdības deklarāciju.

Jauno koalīciju veidos 56 parlamenta deputāti, «Vienotības» 20 deputāti, 16 Zatlera reformu partijas (ZRP) deputāti, 14 deputāti no Nacionālās apvienības, kā arī seši šķeltnieki – deputāti, kuri pameta ZRP.

Koalīcijas līgumu no «Vienotības» puses parakstīja premjers Valdis Dombrovskis, Solvita Āboltiņa un Dzintars Zaķs, no ZRP puses - Valdis Zaters un Vjačeslavs Dombrovskis, no nacionālās apvienības puses - Raivis Dzintars, Einārs Cilinskis, Gaidis Bērziņš, kā arī to parakstīja visi seši neatkarīgie deputāti, vēstī LETA.

Savukārt valdības deklarāciju parakstīja viss iespējamais Ministru kabinets.

Pēc dokumenta parakstīšanas premjera amata kandidāts Valdis Dombrovskis norādīja, ka cer uz produktīvu un konstruktīvu darbu koalīcijā. Tagad nākamais solis ir Saeimas balsojums, un viņš cer uz pozitīvu parlamenta lēmumu, pēc kura valdībai šādā sastāvā tūlīt jāsāk strādāt.

«Darbu daudz, ieskriešanās perioda nav, jāsāk strādāt tūlīt,» teica premjera amata kandidāts.

Parlaments otrdien plks.10 ārkārtas sēdē lems par Dombrovska jaunās valdības apstiprināšanu.

Topošās valdības deklarācijas pilns teksts.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu