Viņķele gatavojas pieteikt cīņu «profesionālajiem pabalstu saņēmējiem»

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

No pasīvās sociālā palīdzības sistēmas jāpāriet uz motivējošo, kā arī jāpiesaka cīņa «profesionālo pabalstu saņēmēju kategorijai», uzskata jaunā labklājības ministre Ilze Viņķele (V).

Aģentūrai LETA Viņķele sacīja, ka sociālais atbalsts jāsniedz personām, kas nonākušas grūtībās, līdz ar to jārunā par metodi, kas palīdzētu «šādu brīdi nofiksēt», tāpat arī pašvaldības «lūdz pēc brīvākām rokām», lai izvērtētu cilvēkus, kam sociālā palīdzība nepieciešama.

Tāpat būtu jāpārskata kritēriji, pēc kuriem piešķir sociālo palīdzību, jo tās galvenais uzdevums ir motivēt cilvēku «maksimāli ātri nostāties uz savām kājām» un veicināt mobilitāti darba tirgū.

Taujāta par līdzšinējās labklājības ministres Ilonas Jurševskas (ZZS) ierosinājumu pārskatīt pašvaldību sociālo palīdzību, kas arī varētu nozīmēt pārstāt līdzfinansēt garantētā minimālā ienākuma un dzīvokļa pabalstu, Viņķele norāda, ka «nākamā gada budžeta lielā izšķiršanās» būs saistīta ar jautājumu, vai turpināt sociālā Sociālās drošības tīkla stratēģijas pasākumu īstenošanu un diskusiju par to, vai līdzfinansēt abus šos pabalstus.

Viņķele arī norādīja, ka pirmā diskusija Labklājības ministrijai un Finanšu ministrijai būs saistīta ar šiem jautājumiem. Kopumā nākamajā gadā nevarētu cerēt uz būtisku budžeta pieaugumu labklājības nozarei, uzsvēra šodien apstiprinātā labklājības ministre.

Svarīgākie darbi Viņķeles skatījumā ir sociālās drošības sistēmas, tostarp arī pensiju sistēmas, ilgtspējas nodrošinājums, demogrāfijas jautājumi, kas nozīmē atbalstu jaunajām ģimenēm gan pabalstu, gan nodokļu atvieglojumu veidā, gan arī atbalstu mājokļa nodrošinājumā un brīžos, kas saistīti ar vislielākajiem izdevumiem - bērna piedzimšana, palaišana skolā. Tāpat būtiski ir nodrošināt sociālo pakalpojumu kvalitāti, efektivitāti un pieejamību.

Kā ziņots, Saeima šodien apstiprināja Valda Dombrovska (V) jauno valdību. Par uzticības izteikšanu Ministru kabinetam balsoja 57 deputāti, bet pret bija 38 tautas kalpi.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu