Vilks brīdina: sociālajā jomā nekādas sarkanās līnijas nevar būt

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Finanšu ministrs Andris Vilks (V) domā, ka patlaban sociālajā jomā nekādas sarkanās līnijas nedrīkst novilkt, tādejādi dodot mājienu, ka tieši šo jomu nozīmīgi skars izdevumu samazināšana.

«Nekādas sarkanās līnijas nevar būt labklājības jomā. Nevar vairs būt sociālajā jomā tādi izdevumi, kādi bija krīzes zemākajā punktā. Un tas [lēmumi politiķiem] jāmāk sabiedrībai pasniegt,» sarunā Latvijas Radio raidījumā «Krustpunktā» sacīja Vilks.

Ministrs neslēpa, ka par izdevumu samazināšanu politiķi jau tuvākajās dienās sāks runāt atklāti. «Situācija mainās. Jāsaprot, ka šī ir pēdējā [budžeta] konsolidācija. Nākamajos gados vairs nebūs jāmazina izdevumi,» teica Vilks.

Šo pēdējo izdevumu griešanu izjutīšot vien ap 10% iedzīvotāju. «Ja iepriekš konsolidācijas sekas sajuta 95% iedzīvotāju, tad tagad tas varētu skart 10% cilvēku,» uzskata ministrs.

Vienlaikus gan finanšu ministrs nedomā, ka konsolidācija notiks uz iedzīvotāju algu rēķina. «Griezt algas vairs nevar.»

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu