KNAB aiztur bijušo iekšlietu ministru Jaundžeikaru

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) aizturējis bijušo iekšlietu ministru Dzintaru Jaundžeikaru, liecina «Pirmā Baltijas kanāla» (PBK) rīcībā esošā informačija.

KNAB aģentūrai BNS apstiprinājis šo informāciju. «Ņemot vērā publiskoto informāciju, KNAB apstiprina kādas bijušās valsts amatpersonas aizturēšanu tāda kriminālprocesa ietvaros, kas satur valsts noslēpumu un kas atzīts par slepenu,» aģentūru BNS informēja KNAB Korupcijas novēršanas nodaļas galvenais speciālists sabiedrisko attiecību un izglītošanas jautājumos Andris Vitenburgs.

Viņš gan norādīja, ka līdz ar to plašāku informāciju par iespējamo noziedzīgo nodarījumu un izmeklēšanas virzību KNAB nav tiesīgs izpaust.

Uz aģentūras LETA jautājumu, vai lieta ir saistīta ar valsts drošībai svarīgas informācijas noplūdi, Satversmes aizsardzības biroja (SAB) preses sekretāre Baiba Rāta-Saliņa norādīja, ka konkrētā kriminālprocesa virzītājs ir KNAB. SAB neuzskata par iespējamu komentēt citas iestādes virzītu kriminālprocesu, piebilda iestādes pārstāve.

Nekādus komentārus par šo procesu aģentūrai LETA nesniedza arī Drošības policijas priekšnieka palīdze Kristīne Apse-Krūmiņa.

Šodien notika grāmatas «Cits ķēķis: zem likumīgā «jumta» prezentācija, kuras laikā viens no tās autoriem Lato Lapsa izteica pieļāvumu, ka Jaundžeikara aizturēšana varētu būt saistīta ar grāmatas iznākšanu vai arī tā ir absolūta sakritība. Lapsa atzīmēja, ka nereti KNAB, jūtot kādas nepatikšanas, pielieto «universālu metodi» - aiztur kādu amatpersonu. Tas esot pierādījies vairākkārt.

Viens no partijas LPP/LC līderiem Andris Ameriks un preses sekretārs Ģirts Dripe aģentūrai LETA sacīja, ka šādas informācijas viņu rīcībā pašlaik neesot.

Savukārt cits LPP/LC partijas biedrs Vjačeslavs Stepaņenko aģentūrai LETA atzina, ka ir dzirdējis informāciju par Jaundžeikara iespējamu aizturēšanu - to viņam stāstījuši cilvēki, kuriem viņš uzticoties.

Zemnieku saimniecībā «Kalnbudes», kas pieder Jaundžeikaram, aģentūrai LETA atbildēja kāda sieviete, norādot, ka «viņam esot slikti ar veselību» un nekādu informāciju nesniegšot. Informāciju, ka Jaundžeikars būtu aizturēts, sieviete ne apstiprināja, ne noliedza.

Premjers Valdis Dombrovskis (V), atbildot uz jautājumu, vai viņa rīcībā ir informācija par Jaundžeikara aizturēšanu, norādīja, ka tiesībsargājošās institūcijas Latvijā ir neatkarīgas, un tām nav savas darbības jāsaskaņo ar valdību, vēsta LETA.

Pēc tikšanās ar Valsts prezidentu Andri Bērziņu Ministru prezidents žurnālistiem skaidroja, ka par šo situāciju vislabāk būtu interesēties Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā.

Viņš uzsvēra, ka valdība šajos jautājumos nepieņem lēmumus, taču izvairījās atbildēt, vai ir informēts par šo aizturēšanu.

Portālam «Apollo» neizdevās sazināties ar Jaundžeikaru, jo viņa telefons bija izslēgts.

2010.gadā Jaundžeikars bija Saeimas Nacionālās drošības komisijas vadītājs.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu