«Grammy» nominācijās dominē Kanje Vests un Adele

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/AP

Amerikāņu reperis Kanje Vests trešdien nominēts septiņām «Grammy» balvām, tostarp kategorijā «gada labākā dziesma» par skaņdarbu «All Of The Lights».

Viņam uz pēdām min britu soulmūzikas dziedātāja Adele, kas cīnīsies par sešām prestižajām mūzikas balvām, kuru sadalījumu nosaka ASV Ierakstu akadēmijas 16 000 locekļu. Adele nominēta arī balvai par gada labāko ierakstu un gada labāko albumu.

Uz balvu par gada labāko albumu bez Adeles «21» pretendē arī grupas «Foo Fighters» ieraksts «Wasting Light», amerikāņu popzvaigznes Lady Gaga disks «Born This Way», Bruno Marsa «Doo-Wops & Hooligans», kā arī Rianas «Loud».

Savukārt par gada labākā ierakstu balvu cīnīsies Adeles singls «Rolling In The Deep», grupas «Bon Iver» dziesma «Holocene», Bruno Marsa «Grenade», grupas «Mumford & Sons» singls «The Cave» un Keitijas Perijas «Firework». Atšķirībā no kategorijas «labākā dziesma», kurā balva tiek piešķirta dziesmas autoram, balva par labāko ierakstu tiek pasniegta dziesmas izpildītājam, producentam un skaņu režisoram.

Kategorijā «labākais jaunais mākslinieks», kurā 2009.gadā uzvaru guva Adele, šogad sacentīsies grupa «Bon Iver», «The Band Perry», reperis «J. Cole», Nikija Minādža un Sonijs Mūrs jeb «Skrillex».

54.«Grammy» balvu pasniegšanas ceremonija norisināsies 12.februārī Losandželosas arēnā «Staples Center».

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu