Jēkabsonei-Žogotai ceļgala traumas dēļ sezona beigusies

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Viena no labākajām latviešu basketbolistēm Anete Jēkabsone-Žogota trešdien notikušajā FIBA Eirolīgas turnīra spēlē pārrāvusi kreisā ceļgala priekšējās krusteniskās saites, kā dēļ viņai šī sezona jau ir beigusies, vēsta portāls «sportacentrs.com».

Jau vēstīts, ka aizvadītajā mačā Jēkabsones-Žogotas pārstāvētā Krievijas čempionvienība Jekaterinburgas UGMK ar 63:81 (23:29, 13:17, 15:18, 12:17) savā laukumā piekāpās spēcīgajai Spānijas komandai Valensijas «Ros Casares».

Jēkabsone-Žogota nospēlēja pirmās piecas minūtes un 29 sekundes, kuru laikā guva deviņus no 15 komandas punktiem, bet pēc saņemtās traumas, kas, kā vēsta Krievijas masu mediji, atgadījusies praktiski uz līdzenas vietas, viņa laukumā vairs neatgriezās.

Vēlāk basketboliste atgriezusies uz komandas rezervistu soliņa, taču pārvietoties viņa spēja tikai ar kruķu palīdzību.

Tuvākajā laikā spēlētāja atgriezīsies Latvijā, bet ceļgala operācija paredzēta Vācijā. Atveseļošanās process prasīs daudzus mēnešus.

FIBA Eirolīgas 13 spēlēs Jēkabsone-Žogota vidēji mačā guva 11,2 punktus, izcīnīja 3,0 atlēkušās bumbas un izdarīja 2,1 rezultatīvu piespēli.

A apakšgrupā UGMK komanda pēc 13 kārtām ar deviņām uzvarām kopvērtējumā ieņem trešo vietu.

Krievijas čempionātā, kur UGMK ar 11 panākumiem 12 spēlēs ieņem otro vietu, latviete deviņos mačos vidēji spēlē guva 13,9 punktus un atdeva 3,9 rezultatīvas piespēles.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu