Agešins: SC iekļūs valdībā, kad iedzīvotājus vairāk sāks interesēt sociālie jautājumi

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Apvienībai «Saskaņas centrs» (SC) parādīsies iespējas iekļūt koalīcijā un valdībā tad, kad iedzīvotājiem vairāk nekā etniskās lietas interesēs sociālie jautājumi, aģentūrai LETA atzina SC Saeimas frakcijas vadītāja vietnieks Valērijs Agešins (SC).

Runājot par to, vai pēc vairāku SC līderu paustā atbalsta krievu valodas referendumam ar šo politisko spēku tuvāko gadu laikā kāds cits Saeimā pārstāvētais politiskais spēks vispār izrādīs vēlēšanos sadarboties, Agešins uzsvēra, ka to noteiks iedzīvotāju noskaņojums. No tā arī atkarīgs, cik daudz balsu nākamajās vēlēšanās tiks atdots par SC.

«Tas atkarīgs no tā, ko redzēsim tuvākā pusgada, gada laikā saistībā ar sociālo un ekonomisko attīstību. Neizslēdzu, ka lielai daļai «piegriezīsies» taupības režīms un konsolidācija un varbūt SC kreisi centriskās idejas liksies pievilcīgas,» norādīja SC politiķis. Viņš arī piebilda, ka patlaban SC aktuālāka ir gatavošanās pašvaldību vēlēšanām, nevis cīņa par iekļūšanu valdībā.

Agešins arī skaidroja, ka SC ir gatavs runāt ar jebkuru politisko spēku, ar kuru sakritīs uzskati sociālajos jautājumos.

Runājot par izskanējušajiem minējumiem par iespējamo šķelšanos SC saistībā ar dažādajiem viedokļiem par attieksmes paušanu pret referendumu, Agešins apgalvoja, ka patlaban nekas par to neliecinot.

SC politiķis atzina, ka ir bijuši strīdi un viedokļu dažādība, bet tur viņš nekādas problēmas nesaskatot, jo tas esot normāli demokrātiskā politiskā spēkā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu