Politologs pirmsreferenduma atmosfēru salīdzina ar Ziemeļkoreju un Kima Čenira bērēm

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ekrānuzņēmums

Atmosfēru pirms referenduma par krievu valodu kā otro valsts valodu varētu salīdzināt ar Ziemeļkoreju, kur visiem bez izņēmuma bija pienākums raudāt par tās līdera Kima Čenira nāvi, to intervijā PRO100TV pastāstīja politologs Kristians Rozenvalds.

«Kaut arī jau sākotnēji pateicu, ka balsošu par vienu valsts valodu, man bija jautājumi par šo tēmu. Un kad tos sāku uzdot, uz mani sāka skatīties šķībi. Līdzīgi Ziemeļkorejā visiem bija obligāti jāskumst par Kimu Čeniru, tā arī mums bija šī situācija «jāizraud» - tas, kā mēs cietām, cik mēs esam slimi. Esmu pret to,» sacīja politologs.

Politologs atzina, ka viņu biedējis tas, ka pietrūcis kritiskuma.

«Viens cilvēks bija Alvis Hermanis, kurš uzskatīja, ka referendums parādīs tautas nodevējus. Es pieņemu, ka ir tāds viena godīga cilvēka godīgs viedoklis. Taču mani biedēja tas, ka es pats sāku tā justies - visi iet ierindā ar karodziņiem un dziesmu, bet tad, kad tu uzdod jautājumu; «Kur jūs ejiet?», tad tevi norāj - kā tu vispār varēji uzdot šādu jautājumu. Šāda mobilizācija ierindā mani nedaudz biedēja. Jo tādā veidā dzimuši daudzi totalitāri režīmi - mēs esam kopā, mūs nesalauzīs! Tas pats izskanēja medijos - «Nepadodies!», «Šī ir pēdējā cīņa!»  un tamlīdzīgi,»» sacīja politologs.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu