Gapoņenko: iespējams, ASV zināja, ka tiek gatavotas nopietnas provokācijas

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: SCANPIX/REUTERS

Iespējams, ASV zināja kādus faktus par to, ka Latvijā pirms referenduma tiek gatavotas nopietnas provokācijas.

To intervijā «Neatkarīgajai» atzinis viens no referenduma organizatoriem, ekonomikas doktors, Eiropas pētījumu institūta prezidents Aleksandrs Gapoņenko.

«Nesen Latvijā viesojās Federālā izmeklēšanas biroja (FIB) vadītājs Rūdolfs Millers. Vienlaikus ar viņu ieradās Eiropola priekšnieks Robs Vainraits. Tāda ranga cilvēki, kuri apmeklē Ēģipti vai Irāku, kad tur kaut kas briest, nebrauc, lai pasniegtu vara plāksnīti Aizsardzības ministrijai par veiksmīgu sadarbību cīņā ar kibernoziegumiem. Plāksnītes var pasniegt pulkveži. Tātad – šeit tika gaidīts kaut kas tāds, ka viņi uzskatīja par vajadzīgu iejaukties. Acīmredzot FIB šefs zināja kādus faktus par to, ka valstī tiek gatavotas nopietnas provokācijas,» sacīja Gapoņenko.

Gapoņenko uzskata, ka Milleru un Vainraitu interesējis tas, vai šim referendumam var būt nopietnas starptautiskas sekas.

«Daudzkārt tiekoties ar ārvalstu diplomātiem, man radies viedoklis: viņi baidās, ka notikumi var attīstīties saskaņā ar Dienvidosetijas scenāriju. Es domāju, ka amerikāņi izskaitļoja konflikta varbūtību un atzina to par ļoti augstu. Es baidos no šāda scenārija. Un no tā baidās amerikāņi. Paradoksāli, ka te amerikāņi uzstājas kā krievu kopienas sabiedrotie,» tā Gapoņenko.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu