Naktī dažviet stipri līs; sestdien būs vēsāks un vējaināks

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Piektdienas pievakarē un tuvākās nakts sākumā daudzviet Latvijā īslaicīgi līs, tostarp gāzienveidīgi, bet sestdien vairs tikai vietām nedaudz īslaicīgi līs.

Gaidāms lielākoties apmācies laiks, dienas gaitā mākoņu kļūs mazāk. Pūtīs mēreni stiprs rietumu, dienvidrietumu vējš, kas brāzmās pastiprināsies līdz 8-13 metriem sekundē, Ziemeļkurzemē un Vidzemes ziemeļrietumu daļā - līdz 16 metriem sekundē.

Gaisa temperatūra naktī pazemināsies līdz +2..+7 grādiem, dienā tā pakāpsies līdz +8..+13, Latgales dienvidos - līdz +14, pretvēja piekrastē - līdz +5..+7 grādiem.

Rīgā piektdienas vakarā var trāpīt lietusgāze, sestdien iespējams neliels īslaicīgs lietus, debesis klās mākoņi, dienas gaitā parādīsies saule. Dienvidu, dienvidrietumu vējš brāzmās pastiprināsies līdz 12 metriem sekundē. Gaiss atdzisīs līdz +5 grādiem no rīta un sasils līdz +11 grādiem pēcpusdienā.

Piektdienas pēcpusdienā vietām Kurzemē, tostarp Ventspilī, kopā ar lietusgāzēm novērots pērkona negaiss, savukārt Liepājā gaisa temperatūra pazeminājās no +13 līdz +5 grādiem. Plašākas lietusgāzes Latvijai tuvojas no Lietuvas; pērkona negaisa varbūtība Rīgā nav lielāka par 30 procentiem, prognozē sinoptiķi.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu