Kuldīgas brīvdabas kino aicina uz «Cepli» un Muzeju nakts programmu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto.

12. maijā plkst. 22:30, par godu režisora Rolanda Kalniņa 90. gadu jubilejai Kuldīgas Pilsētas dārzā tiks izrādīta latviešu kino zelta klasika- filma «Ceplis». 

Filma uzņemta pēc Pāvila Rozīša romāna motīviem. 20. gadsimta 20. gadi Latvijā. Uzņēmīgais Edgars Ceplis nodibina akciju sabiedrību, lai no Latvijas māla ražotu ķieģeļus eksportam, viņa projektā iesaistās daudzi, cerot uz solīto milzu peļņu. Drīz Ceplis aizraujas ar sava kantora mašīnrakstītāju Austru Zīli, bet bizness tikmēr atstāts novārtā, turklāt izrādās, ka Cepļa izvēlētais māls ražošanai nav derīgs. Kamēr neviens to nav uzzinājis, Ceplis ātri savērpj intrigu, un par akciju sabiedrības vadītāju kļūst Nagaiņa znots Sausais.     

Ķieģeļu cepļa ainas uzņemtas īstā ceplī - Kuldīgas novada Kaltiķos. 

19. maijā, Muzeju naktī, «Goldingen Cinema» skatītājiem piedāvā īpašu programmu - Kuldīgas fotobiedrības projektu «Laikmetu griežos», Skrundas televīzijas veidoto dokumentālo filmu par dokumentālā kino leģendu- režisoru Uldi Braunu «Es gribēju jums vēl vairāk dot» un paša Brauna kunga veidoto Kuldīgas portretējumu- īsfilmu «Vasara». Seanss sāksies 23:00. 
        
Speciāli Kuldīgas velodienai – sagatavota ļoti skaista filma par dabu, cilvēku velosipēdu un dzīves cikliskumu «Life Cycles» -  tā būs skatāma naktī no 26. uz 27. maiju uzreiz pēc nakts velobrauciena finiša ap pusnakti.      

Atgādinām, ka «Goldingen Cinema» darbosies sestdienas novakarēs no 28. aprīļa līdz 1. septembrim, kā arī piedāvās īpašas kinoprogrammas pilsētas pasākumos. Brīvdabas kino kuldīdzniekiem un pilsētas viesiem būs lieliska iespēja baudīt gan mākslas un animācijas filmas, gan dokumentālo kino un videomākslas projektus. Kinoteātris ierīkots, pateicoties Eiropas Savienības līdzfinansētajam projektam «Kuldīgas Pilsētas dārza kā pievilcīgas tūrisma teritorijas attīstība». Īstenojot šo projektu, Pilsētas dārzs kļūs par vienu no galvenajiem tūrisma objektiem reģionā, kurā tiks piedāvāti kvalitatīvi kultūrtūrisma produkti. Viens no šādiem produktiem ir izveidotais brīvdabas kino – vienīgais šāda veida kinoteātris Latvijā, kas brīvā dabā, aprīkots ar modernu un jaudīgu aparatūru, nodrošina augstvērtīgu attēla un skaņas kvalitāti.

Ieeja uz visiem seansiem bez maksas!

Jaunumiem seko: «draugiem.lv/goldingencinema»; «twitter.com @GoldingenCinema»; «facebook.com/GoldingenCinema»; «pilsetasdarzs.kuldiga.lv/goldingen-cinema».  

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu