Mežaparkā norisināsies antīko automašīnu parāde un sacensības «Dzintara Volga»

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

16.jūnijā jau otro gadu pēc kārtas Mežaparkā norisināsies «Dzintara Volga» antīko automašīnu parāde un sacensības. Tiks atklāta arī vēsturiskās «Dzintara Volga» sacensību starta līnija un ikviens interesents varēs atpazīt 1963. gadā ierīkoto «Dzintara Volga» Mežaparka trasi. Sacensību skatītājiem Lielajā estrādē tiks piedāvāti ne tikai spraigi braucieni, bet arī izklaides 60.,70., 80. gadu noskaņās - uzstāsies vokāli instrumentālais ansamblis, varēs baudīt padomju laiku gardumus - īstu kvasu, kūpinātas vistiņas un citus.

Plkst. 11.30 Mežaparkā, Atpūtas alejā un laukumā pie kafejnīcas «Meža puķe» sāksies «Dzintara Volga» parāde. Plkst. 12.00 tiks atklāta «Dzintara Volga» Mežaparka starta līnija un vēsturiskās trases piemiņas plāksne, bet plkst. 12.30 sāksies «Volgu» goda aplis pa vēsturisko Mežaparka trasi. Sacensību skatītāji tiks aicināti ieņemt labākās vietas estrādes kora vietu tribīnēs plkst. 13.00, savukārt pirmie «Dzintara Volga» braucieni sāksies plkst. 14.00.

«Dzintara Volga» savulaik bija vienas no populārākajām šosejas autosacīkstēm Padomju savienībā, kas 80. gados pulcēja desmitiem tūkstošu skatītāju. Pirmās «Dzintara Volgas» sacensības notika 1963. gadā, kad Rīgas taksometru parka fiziskās kultūras kolektīvs organizēja automobiļu ātrumsacīkstes. Tās norisinājās Mežaparkā pa asfaltēto celiņu apļiem, kur pirms kara atradās motociklu trase.

Vēlāk «Dzintara Volgas» sacensības norisinājās gan Mežaparkā, gan Biķerniekos un bijušajā Rīgas hipodromā, bet no 1968. gada «Dzintara Volga» pilnībā pārcēlās uz Biķernieku trasi. Ar laiku šīs sacensības kļuva par otrajām prestižākajām Padomju Savienības autosacīkstēm uzreiz aiz PSRS čempionāta, un tajās piedalījās visi tālaika slavenākie PSRS autosportisti. 1980. gadā «Dzintara Volga» sasniedza maksimālo dalībnieku skaitu - uz starta stājās 154 sportisti no 23 PSRS pilsētām.

2010. gadā pēc 19 gadu pārtraukuma «Dzintara Volga» tika atjaunota antīko autosacīkšu statusā un baudīja necerēti lielu dalībnieku un skatītāju atsaucību. No 2011. gada «Dzintara Volgas» šovs norisinās arī Mežaparkā, kur meklējamas šo sacīkšu vēsturiskās saknes.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu