Lembergs neuzskata, ka ZZS tagad ir iespēja nokļūt valdošajā koalīcijā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Tieslietu ministra Gaida Bērziņa (VL-TB/LNNK) paziņojums par demisiju nerada bažas par valdošās koalīcijas stabilitāti, uzskata Ventspils mērs Aivars Lembergs («Latvijai un Ventspilij»).

Lembergs aģentūrai LETA pauda viedokli, ka «tāda veida strīdi neapdraud koalīciju», kā arī neprognozēja Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) nonākšanu valdībā tuvākajā laikā. «Es nedomāju, ka ZZS tagad ir iespēja nokļūt valdošajā koalīcijā,» atzina Ventspils mērs.

Kā ziņots, tieslietu ministrs paziņojis par demisiju, jo viņam un premjeram Valdim Dombrovskim (V) esot pārāk atšķirīgi viedokļi par ebreju īpašumu kompensācijas jautājumu. Dombrovskis šodien ministra demisiju pieņēma.

«Tas ir tas pats «Vienotības» stils, kas parādījās uzreiz pēc tam, kad no Dombrovska valdības aizgāja Tautas partija. Viņu pieeja ir tāda, ka viņiem ir vienīgais pareizais viedoklis. Ja kāds domā savādāk, tad tas viņu acīs ir tautas ienaidnieks. Tā ir totalitāra pieeja,» savu viedokli pauda Lembergs, piebilstot, ka laikā, kad ZZS bija valdībā, tā arī tika kritizēta, ja tai bija cits viedoklis.

«Tagad «Vienotība» var pārliecināties, cik viegli bija strādāt ar ZZS,» piebilda Ventspils mērs.

Aģentūras LETA aptaujātie politologi pauž viedokli, ka Bērziņa demisijas patiesais iemesls nav ebreju īpašumu jautājums. «Man grūti to komentēt, jo es neorientējos šajā [ebreju īpašumu] jautājumā. Taču tur, kur ir īpašumi un nauda, parasti ir arī strīdi un kašķi. Arī kari notiek īpašumu un naudas dēļ,» piebilda Lembergs. To, vai tiešām tik specifisks jautājums par ebreju īpašumiem varētu būt Bērziņa demisijas patiesas iemesls, Lembergs nevarot komentēt, jo neesot detalizēti iepazinies ar amatpersonu skaidrojumiem un komentāriem par šo jautājumu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu