Jaunieši - bezdarbnieki varēs apgūt iemaņas darbnīcās

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: freephoto.com

No 2012.gada rudens jauniešiem bezdarbniekiem būs iespēja iesaistīties aktīvajā nodarbinātības pasākumā «Darbnīcas jauniešiem», kur deviņu nedēļu laikā varēs iepazīt trīs profesionālās jomas un tām nepieciešamās prasmes.

Plānots, ka triju gadu laikā šādi iesaistīties darba tirgū varēs palīdzēt ap 500 jauniešiem, portālu «Apollo» informēja Zane Brīvmane, Labklājības ministrijas Komunikācijas nodaļas sabiedrisko attiecību speciāliste.

Valdības otrdien, 24.jūlijā, atbalstītie Labklājības ministrijas (LM) izstrādātie grozījumi «Noteikumos par aktīvo nodarbinātības pasākumu un preventīvo bezdarba samazināšanas pasākumu organizēšanas un finansēšanas kārtību un pasākumu īstenotāju izvēles principiem» paredz, ka «Darbnīcās jauniešiem» varēs iesaistīties bezdarbnieki vecumā no 15 līdz 24 gadiem.

Pasākuma ietvaros jaunieši bezdarbnieki izglītības iestādē iepazīs trīs profesionālās jomas un katrā jomā darbosies trīs nedēļas, lai iepazītos ar to specifiku un gūtu pirmo pieredzi, kas jaunietim bezdarbniekam ļautu izvēlēties izglītības un profesionālās darbības jomu. Pasākuma ietvaros jaunietim nodrošinās stipendiju, kā arī apmaksās ar viņa apmācību saistītos izdevumus.

2012.gadā aktīvajā nodarbinātības pasākumā «Darbnīcas jauniešiem» varēs iesaistīties 50 bezdarbnieki, 2013. gadā - 250, 2014.gadā - 200 bezdarbnieki. Katra apmācība ilgs 45 dienas jeb kopumā deviņas nedēļas. Piedaloties «Darbnīcās jauniešiem», bezdarbnieks saņems ikmēneša stipendiju 40 latu apmērā proporcionāli iesaistes dienām pasākumā, kopā pasākuma laikā saņemot stipendiju 81,90 Ls apmērā jeb Ls 1,82 par dienu.

Priekšnosacījums, lai varētu iesaistīties šajā nodarbinātības veicināšanas pasākumā - jaunietim ir jābūt 15 līdz 24 gadus vecam bezdarbniekam, kurš nav ieguvis profesionālo izglītību vai nav bijis iepriekš nodarbināts, proti, nav bijis darba tiesiskajās attiecībās, valsts civildienestā u.c.

Plānots, ka profesionālās izglītības iestāde saņems atlīdzināmās izmaksas par apmācību īstenošanu un bezdarbnieku izmitināšanu dienesta viesnīcās līdz 400 latiem. Šai summā ietilpst apmācību izdevumi, tai skaitā pedagogu darba alga, materiāli tehniskais nodrošinājums un bezdarbnieku izmitināšana dienestu viesnīcās.

Projekta «Darbnīcas jauniešiem» realizācijai kopumā būs nepieciešami 241,9 tūkstoši latu, tai skaitā 2012.gadā - 24,2 tūkstoši latu, 2013.gadā - 120,9 tūkstoši, bet 2014.gadā - 96,7 tūkstoši latu. Eiropas Sociālā fonda (ESF) finansējums projekta realizācijai ir 221,5 tūkstoši latu, bet valsts budžeta līdzfinansējums - 20,3 tūkstoši latu.

«Darbnīcas jauniešiem» īstenos aktīvā nodarbinātības pasākuma «Kompleksie atbalsta pasākumi iedzīvotāju integrēšanai sabiedrībā un darba tirgū» ietvaros, kura kopējais finansējums ir 11,59 miljoni latu, tai skaitā ESF finansējums - 10,56 milj. latu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu