Nepieciešams:
Ķiršu lapās marinētas ērkšķogas
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
- 1 l ērkšķogu
- 500 ml ūdens
- 1 sauja ķiršu lapu
- 200 g cukura
- 30 g 9% etiķa
- 3 melnie pipari
- estragons un melisa
- 3 krustnagliņas
- kanēļa standziņa
Pagatavošana:
Nomazgātas ķiršu lapas pārlej ar ūdeni, uzvāra, atdzesē, nokāš. Ūdenim pieliek melisas lapiņas, estragonu, piparus, kanēli un krustnagliņas, uzvāra. Karstam pieliek cukuru un etiķi. Marinādi pārlej ogām, pasterizē - 0,5 l burku 10 minūtes, 1 l 15 minūtes.