«Audi» pārnes «Le Mans» tehnoloģijas uz «R8 e-tron»

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

«Audi» ir gatavs padarīt braukšanu vēl drošāku, izmantojot jauno digitālo atpakaļskata spogulis, kurš nodrošina lieliskus attēlus. Šī gada beigās ir paredzēts uzsākt tā ražošanu nelielā apjomā «Audi R8 e-tron» ietvaros. Līdzīgi kā pašreizējiem «Le Mans» uzvarētājiem šim modelim nav aizmugurējā loga un attiecīgi nav arī tradicionāla atpakaļskata spoguļa. Tā vietā ir stājies viņa pēctecis - progresīvo tehnoloģiju iemiesojums - digitāls atpakaļskata spogulis - kameras/monitora sistēma.

Kontrolierīce pastāvīgi nodrošina augsta kontrasta, lielisku attēlu. Diennakts tumšajā laikā labi pārdomātā kontroles sistēma pasargā no apžilbināšanas, ko varētu izraisīt citu automobiļu priekšējās gaismas. Autovadītājs jebkurā laikā var padarīt ekrāna apgaismojumu tumšāku vai izslēgt. «Audi» strādā arī pie tā, lai nākotnē monitorā varētu iekļaut papildu informāciju.

Mazā, īpaši vieglā kamera atrodas uzlabotā aerodinamiskā korpusā, kas karsēts pie zemām temperatūrām. Tajā ir izmantota tikai dažus milimetrus liela lēca un tā spēj pārskatīt daudz lielāku redzamības lauku, nekā tradicionālie atpakaļskata spoguļi. Krāsu monitors ar 7,7 collu ekrānu ir pa diagonāli nostiprināts vietā, kurā parasti atrodas tradicionālais atpakaļskata spogulis, un to izmanto, lai attēlotu digitālo attēlu, kas tiek saņemts no kameras. AMOLED (Active Matrix Organic Light Emitting Diode) ekrānam šī ir debija vieglajā automobilī un to ir veidojis sadarbības partneris izstrādes jautājumos «Samsung Display Co., LTD». Ekrānam izmantotie organiskie materiāli pie zema sprieguma paši izstaro gaismu, tas nozīmē, ka nav nepieciešama pretgaisma. AMOLED tehnoloģija ir jau veiksmīgi sevi pierādījusi mobilajās ierīcēs un līdzīgās plaša patēriņa preču nozares ierīcēs.

Jaunie ekrāni ir daudz energoefektīvāki un vieglāki par tradicionālajiem LCD monitoriem. Pārslēgšana aizņem tikai dažas sekundes, neatkarīgi no ārējiem laika apstākļiem.

Žilbinošo debiju digitālais atpakaļskata spogulis pieredzēja «Le Mans 24 Hours» sacīkstēs sacīkšu automobiļos «R18 e-tron quattro» un «R18 ultra», nodrošinot «Audi» šajā leģendārajās sacīkstēs ātru uzvaru. Jaunā sistēma pierādīja, ka ir uzticama par nogurdinošajos sacīkšu apstākļos.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu