Alūksnes ezerā ielaiž zušu mazuļus

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.aluksniesiem.lv

Zušu mazuļus ezerā ielaida pēc gada pārtraukuma, jo pērn tas netika darīts. Uz Alūksni zivis transportēja lielos plastmasas maisos, pildītos ar ūdeni no zivju audzētavas Igaunijā, ar ko “ALJAi” bijusi sadarbība arī iepriekš.

Pēc atvešanas tos vispirms ar visiem maisiem ielika ezera ūdenī aklimatizēties un tikai tad palaida brīvībā. Šoreiz aģentūras “ALJA” direktors Māris Lietuvietis un zivju inspektors Jānis Sniķeris zušu mazuļus ezerā ielaida pie aģentūras “ALJA” ēkas Pilssalā.

“Atvedām 3700 šā gada zušu mazuļu, kuri izauguši jau aptuveni 7 centimetrus gari. Laist zušu mazuļus Alūksnes ezerā ir paredzēts katru gadu, jo šīm zivīm mūsu ezerā patīk. Turklāt ar tām “ALJA” var arī nopelnīt, gūstot līdzekļus dažādu zivju sugu mazuļu pirkšanai un ezera zivju resursu atjaunošanai. Šos zušu mazuļus pirkām par “ALJAs” līdzekļiem, ko ieguvām šopavasar pēc atklātās rūpnieciski nozvejotu zušu izsoles,” saka M.Lietuvietis.

Viņš atklāj, ka šoruden Alūksnes ezerā plānots ielaist arī zandartu mazuļus. Ja atliks finansējums – arī zušu mazuļus vēlreiz. “Zandartu mazuļu iegādei līdzekļus mums piešķirs arī Latvijas Zivju fonds, kas atbalstīja “ALJAs” iesniegto projektu. Bet nākamā gada pavasarī Alūksnes ezerā laidīsim līdakas,” stāsta M.Lietuvietis. Viņš norāda, ka Latvijas Zivju fonds ir atbalstījis vēl vienu “ALJAs” iesniegto projektu, piešķirot finansējumu operatīvās laivas motora un piekabes iegādei. Tam savu līdzfinansējuma daļu piešķirs arī Alūksnes novada pašvaldība.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu