Vīrietis jūrā pie Carnikavas izglābis slīkstošu sievieti

TVNET
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

«Vakar man paveicās izglābt cilvēku jūrā pie Carnikavas,» teikts sociālā tīkla «Facebook» lietotāja Martina profilā.

«Sieviete cīnījās par savu dzīvību tikai kādus 40-60 m no krasta, dziļumā, kas bija viņai līdz krūtīm,» raksta vīrietis, norādot, ka sākotnēji neesot pievērsis uzmanību saucieniem.

«Vismaz tie nelikās kā palīgā saucieni, jo viņa nebija dziļi vai tālu. Kad sapratu, metos ūdenī un, nokļuvis līdz viņai, apjēdzu, kas par lietu, - bija viļņi un tie viņu ritmiski gāza no kājām un neļāva savākties, bet atpakaļ ejošā straume vilka dziļāk jūrā.»

Vīrietis ar savu pieredzi un ierakstu esot vēlējies vērst apkārtējo uzmanību, ka jūra var būt ļoti viltīga.

Viņaprāt, lai izkļūtu no šādas situācijas, jāpeld paralēli krastam līdz vietai, kur atpakaļejošā straume nav tik stipra, vai arī, ja ir iespēja, jāatsperas no jūras dibena. «Galvenais bez panikas un saglabāt elpošanu,» viņš piebilst.

Ar šo ierakstu dalījušies vairāk nekā 300 «Facebook» lietotāju. Daudzi komentāros slavē vīrieti par drosmi.

«Manā gadījumā tas bija acumirklīgs un pārgalvīgs lēmums mesties ūdenī. Nepaguvu ne padomāt, ne nobīties, ne pieņemt drosmes pilnu lēmumu. Ceru, ka mans posts palīdzēs citiem izvairīties no līdzīgiem piedzīvojumiem. Man tā bija ļoti liela mācība - pie ūdens droši var tikai izskatīties droši,» raksta pats glābējs.

Portāls TVNET iepriekš jau vēstījis, ka pēc Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) apkopotās informācijas šogad no ūdenstilpēm izcelti jau 57 noslīkuši cilvēki.

VUGD aicina iedzīvotājus ievērot piesardzību, atpūšoties pie ūdens, kā arī atgādina, ka neapdomīga un pārgalvīga rīcība, kā arī nezināšana nereti noved pie traģiskiem negadījumiem.

Esi pamanījis kaut ko neparastu? Varbūt pavisam ikdienišķu, bet kam būtu jāpievērš uzmanība?

Aicinām iedzīvotājus iesūtīt savus stāstus, situācijas un notikumus dzīves sadaļā «Tava balss» par dažādām piedzīvotām vai novērotām nejēdzībām, neizdarībām un izdarībām. Kopīgi aktualizēsim sabiedrībai svarīgus un arī ikdienišķus tematus, kas skar mūs visus!

Redakcija izskatīs visus iesūtītos materiālus un nepieciešamības gadījumā sazināsies ar raksta autoru vai iesaistīsies situācijas risināšanā. Ziņu iesūtītāji aicināti īsi un konkrēti aprakstīt situāciju, kā arī pievienot fotogrāfijas vai videomateriālus.

Sūti savu stāstu uz tavabalss@co.tvnet.lv

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu