Zināms, kas varēja izraisīti asiņaino slaktiņu Alpos (25)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Franču policija sākusi izmeklēt versiju, ka [s:42386]Francijas Alpos, kurā tika nogalināti trīs Lielbritānijas irākieši, kā arī kāds tobrīd garām braucošs velosipēdists, izraisījis brāļu strīds par naudu, piektdien pavēstīja prokuratūras pārstāvji.

«Šķiet, ka divu brāļu starpā izraisījies strīds par naudu. Tā šķiet ticama informācija, kas saņemta no Lielbritānijas policijas,» sacīja prokurors Ēriks Mello. «Brālis tiks sīki un plaši nopratināts. Mēs pedantiski sekosim katram pavedienam.»

Vienlaikus viņš arī mudināja neizdarīt pārsteidzīgus secinājumus, norādot - ir grūti iedomāties, ka ģimenes strīds var «no finansiālām domstarpībām pārvērsties četru cilvēku slepkavībā».

Franču Alpos nogalinātā Lielbritānijas irākieša Saada al Hilli brālis pats ieradies britu policijā, lai apliecinātu, ka šajā noziegumā nav vainīgs un sadarbotos ar izmeklētājiem, norādīja Francijas policija.

Apšaudē trešdien Francijas Alpu tūristu iecienītā rajonā tika nogalināts Irākā dzimušais 50 gadus vecais Hilli, viņa sieva un sievasmāte, kā arī kāds vietējais riteņbraucējs.

Visi četri sašauti galvā, apliecināja prokuratūra, runājot par uzbrukumu, kurā manāmas vairākas profesionāli veiktas slepkavības pazīmes.

Uzbrukumā izdzīvojušas divas meitenes, kas, kā tiek uzskatīts, ir nogalinātā pāra meitas. Viena no viņām, kurai ir tikai četri gadi, astoņas stundas slēpusies zem nogalinātās mātes brunčiem, un sākotnēji policija viņu nemaz nepamanīja. Viņas septiņus gadus vecā māsa uzbrukumā guvusi nopietnus savainojumus.

Kaimiņi Anglijā pastāstīja, ka Hilli bijis inženieris. Viņa sieva Ikbala bijusi Irākas, bet sievasmāte - Zviedrijas pilsone. Pāra meitas ir septiņus gadus vecā Zainaba un četrus gadus vecā Zīna.

Varasiestādes Francijā noskaidrojušas, ka ceturtais upuris - riteņbraucējs, kurš nejauši gadījies izbrukuma vietā -, ir vietējais iedzīvotājs Silvēns Moljērs - trīs bērnu tēvs, kurš strādājis kodolenerģijas industrijā.

Komentāri (25)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu