ASV vēstnieks dzīvību zaudēja, glābjot citus (49)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

ASV vēstnieks Lībijā Kristofers Stīvens, kurš naktī uz trešdienu [s:42451] ASV konsulātam Bengāzī, uzzinot par uzbrukumu, mēģinājis evakuēt personālu.

Ārvalstu mediji vēstī, ka Stīvens gājis bojā, cenšoties izglābt darbiniekus no degošās ēkas.

Tiek ziņots, ka Stīvens konsulātā ieradās pēc tam, kad uzzināja par uzbrukumu un kopīgiem spēkiem ar darbiniekiem mēģināja evakuēt personālu.

Mediķi vēstījuši, ka Stīvens nomira, saindējoties ar dūmiem. Par viņa dzīvību mediķi cīnījušies pusotru stundu.

Jau ziņots, ka Lībijā uzbrukuma laikā ASV konsulātam Bengāzī nogalināts ASV vēstnieks Kristofers Stīvens, kā arī vēl trīs konsulāta darbinieki.

Aģentūra LETA ziņoja, ka Protestus pie konsulāta izraisīja ASV tapusi filma, kurā esot apvainots pravietis Muhameds.

Bengāzī demonstranti apšaudīja konsulāta ēku no granātmetējiem un pēc tam to aizdedzināja.

Lībijas Iekšlietu ministrijas drošības komisijas preses pārstāvis informēja, ka no netālu esošās fermas pret konsulāta ēku izšautas vairākas granātas.

Aculiecinieki ziņoja, ka pirms konsulāta aizdedzināšanas protestētāji to izlaupījuši un bruņoti vīrieši, tostarp ultrakonservatīvie salafisti, nobloķējuši ielas, kas ved uz konsulātu. Vēstnieks ticis nogalināts, kad bruņotais pūlis uzbrucis konsulātam.

Komentāri (49)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu