Notikusi līdz šim asiņainākā atriebība par ASV tapušo filmu (135)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Kabulā ceļā uz starptautisko lidostu otrdien uzspridzinājusies pašnāvniece, nogalinot 12 cilvēkus, ieskaitot deviņus ārzemniekus, ziņo drošības dienestu amatpersonas.

Pašnāvnieces uzbrukums ir līdz šim asiņainākā atriebība par ASV tapušo filmu «Innocence of Muslims» («Musulmaņu nevainība»), kurā musulmaņi attēloti kā amorāli un vardarbīgi ļaudis.

Filma izraisījusi protestus daudzās valstīs, un vardarbībā, ko tā izsaukusi, līdz ar šo gadījumu dzīvību zaudējuši jau vairāk nekā 30 cilvēki.

Pašnāvniece uzspridzinājusi automašīnu uz lielceļa netālu no laulību zāles brīdī, kad garām brauca autofurgons ar ārvalstu darbiniekiem. Sprādzienā gājuši bojā deviņi ārzemnieki, ziņoja amatpersonas.

«Ārzemnieki bija no privātas kompānijas, kas strādā lidostā,» norādīja kāda amatpersona.

Aģentūras AFP fotogrāfs ziņoja, saspridzinātajā autofurgonā redzējis vismaz sešus līķus, bet kāds cits transporta līdzeklis tikmēr vēl liesmojis šosejas vidū.

Atbildību par uzbrukumu uzņēmies Afganistānas otrais lielākais nemiernieku grupējums «Hezb i Islami» («Islāma partija»).

«Spridzināšanu veica sieviete vārdā Fatima. Spridzināšana bija atriebība par mūsu pravieša apvainošanu,» AFP pa telefonu paziņoja grupējuma pārstāvis.

«Islāma partija» ļoti reti uzņemas atbildību par uzbrukumiem Afganistānā, un sievietes reti veic pašnāvnieku misijas.

Kopš 11.septembra protesti pret ASV tapušo filmu «Musulmaņu nevainība» notikuši vismaz 20 valstīs. Tie sākās Ēģiptē un Lībijā, kur bruņotu demonstrantu pūlis iebruka ASV konsulātā Bengāzī, nogalinot Savienoto Valstu vēstnieku un vēl trīs ASV diplomātus.

Atriebjoties par filmu, pagājušajā piektdienā talibi uzbruka stingri apsargātajai armijas bāzei «Camp Bastion», kurā dien Lielbritānijas princis Harijs. Uzbrukumā tika nogalināti divi ASV jūras kājnieki un nodarīti līdz šim nepieredzēti lieli materiālie zaudējumi.

Filmā, kuras producenti esot neliela ekstrēmu kristiešu grupa, izsmiets pravietis Muhameds un skartas pedofilijas un homoseksualitātes tēmas. Pravietis attēlots guļam ar sievietēm, viņš izsakās par bērnu slepkavošanu un ēzeli dēvē par «musulmaņu pirmo dzīvnieku».

Komentāri (135)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu