Nepieciešams:
Biešu zupa ar frikadelēm (25)
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
1 kg biešu
2 burkāni
1 citrona sula
skābs krējums
zaļumi
50 g sviesta
250 g liellopu gaļas
1 sīpols
sāls
pipari
šķēle baltmaizes
1 ola
lauru lapa
Pagatavošana:
Bietes izvāra, atdzesē, nomizo un sarīvē uz rupjās rīves.
Rīvētus burkānus apcep sviestā, liek vārīties ūdenī.
No gaļas, sviestā apcepta sasmalcināta sīpola, izmērcētas maizes, sāls un pipariem sataisa frikadeļu masu. Taisa nelielas frikadeles un liek vārīties kopā ar burkāniem. Zupai pieliek bietes, sāli, piparus un lauru lapa. Gatavu zupu pasniedz ar skābu krējumu un zaļumiem.