Vasarai beidzoties, «Volkswagen» iepazīstina ar jauno «Beetle» kabrioletu (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Kabrioletu tirgū drīz valdīs jaunas vēsmas, ko radīs jaunais «Volkswagen Beetle» kabriolets. Šis automobilis turpina autonozarē unikālu stāstu - pēc oriģinālā «Beetle» kabrioleta (15. tips), kas pirmoreiz tika laists tirdzniecībā 1949. gadā, un 2002. gada «Beetle» kabrioleta šis modelis iezīmē simpātiskā «Volkswagen» kabrioleta trešo paaudzi, kas piedāvā nesalīdzināmu praktiskumu un pietiekami vietas četriem cilvēkiem.

Tā nesajaucamā forma ir padarījusi iepriekšējās «Beetle» paaudzes par kulta automobili. Tas, ka laikā no 1949. gada līdz 1980. gadam tika saražoti vairāk kā 330 000 oriģinālo «Beetle» kabrioletu, runā pats par sevi. Izstrādājot jaunāko kabrioleta versiju, «Volkswagen» no jauna interpretēja aizgājušo dienu klasisko dizainu un piešķīra tā siluetam sportiskāku un dinamiskāku izskatu. Līdzenāka jumta līnija un vertikālāks vējstikls rada leģendārajam oriģinālajam «Beetle» kabrioletam līdzīgu formu.

Jaunais modelis iemieso arī modernā «Volkswagen» automobiļu klāsta dizaina iezīmes - radniecīgās saites demonstrē gaisa atveres zem bampera, nolaižamā jumta apakšējās malas līdzenā līnija un, it īpaši, aizmugurējie lukturi. Jaunajā «Beetle» kabrioletā «Volkswagen» apvieno modernas tehnoloģijas ar automobiļa priekšteču emocionālo mantojumu. Nostalģiska ikona ir klasiskā priekšējo lukturu apaļā forma.

Vēl viena iezīme, kas rada īpašo jaunā «Beetle» kabrioleta šarmu, ir tradicionālais nolaižamais jumts. Nolaistā veidā tas ir ļoti gluds, nodrošinot labu redzamību uz aizmuguri. Neskatoties uz kompakto konstrukciju, jumts ir ļoti plats un garš. Tas nolaižas un paceļas pilnībā automātiski (visos modeļos) aptuveni desmit sekunžu laikā un pie ātruma līdz pat 50 km/h.

«Beetle» kabriolets ir aprīkots ar standarta jumta nodalījuma pārsegu, kas nepieciešamības gadījumā glīti nosedz nolaisto jumtu. Hromētie dekori visapkārt automobilim izceļ robežu starp tērauda un auduma virsmām. Gluži tāpat kā citos «Beetle» modeļos, arī jaunajā kabrioletā kompaktais priekšējais panelis ar īpaši lielu un apaļu mērinstrumentu paneli un pāris nostalģiskiem elementiem, piemēram, papildu cimdu nodalījumu, veido pavisam citādu dizainu.

Pateicoties plašajam un ērtajam salonam, «Beetle» kabriolets ir pilntiesīgs četru sēdvietu automobilis. Līdz pat 225 litru ietilpības bagāžas nodalījums ietver simetriski dalītu, nolokāmu aizmugurējo sēdekļu atzveltni, kas ļauj pārvadāt lielākus priekšmetus pat ar nolaistu jumtu.

Lai sniegtu papildu drošību sadursmē, kurā automobilis apgāžas, «Volkswagen» ir izstrādājis aktīvo aizsardzības sistēmu apgāšanās gadījumā. Tā sastāv no diviem izbīdāmiem moduļiem, kas apslēptā veidā uzstādīti aiz aizmugurējo sēdekļu atzveltnēm. Ja automobilis apgāzīsies, abus šos moduļus aktivizēs centrālā gaisa drošības spilvenu aktivizēšanas ierīce. Kopā ar fiksētajiem A balstiem tie sekundes simtdaļas laikā nodrošina efektīvu pasažieru aizsardzību visās četrās sēdvietās. Vēl viena drošības aprīkojuma iezīme ir priekšējie un galvas-krūškurvja gaisa drošības spilveni, kas iekļauti standarta komplektācijā.

Jaunais «Beetle» kabriolets būs pieejams ar septiņu dzinēju izvēli. Bāzes līmeņa dzinējs ir ļoti efektīvais 1,2 litru TSI agregāts, kas attīsta 77 kW/105 ZS jaudu. Līdz ar laišanu tirdzniecībā būs pieejama arī šī benzīna dzinēja «BlueMotion» tehnoloģiju versija. Pārējie benzīna dzinēji ir 1,4 litru TSI un 2,0 litru versijas, kas attīsta attiecīgi 118 kW un 147 kW jaudu. Dīzeļdzinēju klāstā «Volkswagen» piedāvā izmēģināto un pārbaudīto 1,6 litru TDI agregātu ar 77 kW jaudu (tai skaitā BMT versiju) un 2,0 litru TDI agregātu, kas attīsta 103 kW jaudu.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu