Lembergs: Esmu vairāk domes priekšsēdētājs, nekā Sprūdžs - ministrs (107)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Foto:Ieva Čīka/LETA

Aivars Lembergs («Latvijai un Ventspilij») neatzīst vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra Edmunda Sprūdža (RP) rīkojumu par viņa atstādināšanu no Ventspils pilsētas domes priekšsēdētāja amata. «Manā dzīvē no tā pilnīgi nekas nemainās. Es kā biju, tā palieku Ventspils pilsētas domes priekšsēdētājs,» aģentūrai LETA apgalvoja Lembergs.

Lembergs nepiekrīt Sprūdža šodien preses konferencē paustajam apgalvojumam, ka ar šo ministra rīkojumu skaidri pateikts, ka Lembergs ir atstādināts un tā esot galvenā atšķirība, jo drošības līdzeklis līdz šim noteica, ka Lembergs ir mērs, bet nedrīkst pildīt mēra pienākumus. Līdz šim viņš bija mērs, bet viņam bija liegts pildīt šos pienākumus, atšķirību skaidroja Sprūdžs.

«Muļķības, tās ir viņa [Sprūdža] fantāzijas. Es esmu vairāk domes priekšsēdētājs, nekā Sprūdžs - ministrs. Ministrs nemaz nevar mani atstādināt - likums neparedz šādu iespēju. Viņš mani var atstādināt no domes priekšsēdētāja amata pienākumu pildīšanas, bet ne no amata,» norādīja Lembergs.

«Mani no amata var atstādināt Ventspils domes vairākums balsojot, jo dome ir mans darba devējs. Sprūdžam ir tiesības aicināt sasaukt Ventspils domes ārkārtas sēdi, lai deputāti lemtu par manu atstādināšanu,» norādīja Lembergs, piebilstot, ka šie jautājumi atrunāti Likuma par pašvaldībām 93.pantā.

«Es kā biju, tā palieku Ventspils domes priekšsēdētājs, aktīvs politiķis un politiskās organizācijas «Latvijai un Ventspilij» valdes priekšsēdētājs. Kopā ar citiem maniem partijas kolēģiem aktīvi turpināšu velētājiem doto priekšvēlēšanu solījumu izpildi un mēs gatavosim savu sarakstu pašvaldību velēšanām, kas notiks 2013.gada 1.jūnijā,» informēja Lembergs.

Vaicāts, vai arī viņš pats kandidēs nākamajās Ventspils domes vēlēšanās, Lembergs norādīja, ka par kandidātu sarakstu lems partijas biedri, taču atzina, ka vēlme kandidēt domes vēlēšanās viņam ir, jo «šobrīd tam nav nekādu objektīvu šķēršļu».

«Pašlaik Ventspilī Sprūdža pārstāvēto Reformu partiju atbalstītu vien 0,5% vēlētāju, bet iedzīvotāju atbalsts Lemberga vadītajai partijai «Latvijai un Ventspilij» ir 130 reizes lielāks, atsaucoties uz iedzīvotāju aptaujas datiem, norādīja Lembergs.

Kā ziņots, Sprūdžs nolēmis no amata atstādināt Ventspils domes priekšsēdētāju Lembergu.

Kā žurnālistiem paziņoja Sprūdžs, viņš par šādu rīcību izšķīries pēc Lemberga atbilžu saņemšanas uz pagājušajā nedēļā nosūtīto pieprasījumu.

Ministrs pavēstīja, ka ilgāk vērtēt Lemberga jautājumu vairs nav jēgas, jo ministrijai ir svarīgāki jautājumi, ar kuriem nodarboties. Turklāt no ministrijas puses ir apkopota pietiekami spēcīga un nozīmīga juridiska argumentācija, lai Lemberg varētu atstādināt no mēra amata.

Komentāri (107)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu