RTU Senāts pieprasa izglītības un zinātnes ministra demisiju (95)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Ceturtdien, 22.novembrī, Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) Senāta ārkārtas sēdē vienbalsīgi tika nolemts pieprasīt izglītības un zinātnes ministra Roberta Ķīļa demisiju un izteikt neuzticību Izglītības un zinātnes ministrijas darbībai.

RTU atbalsta pamatotas plānveida reformas augstākajā izglītībā, un jau 2010.gadā ir uzsākusi nozīmīgus pārveides darbus, kas saistīti ar izglītības kvalitātes pilnveidošanu, zinātnes un pētniecības attīstību, sadarbības ar uzņēmējiem stiprināšanu un izglītības eksporta veicināšanu, mērķtiecīgi virzoties uz trešās paaudzes universitāti.

Savukārt līdzšinējā ministra rīcība sistemātiski diskreditē augstāko izglītību un tās reformas Latvijā, plašsaziņas līdzekļos paustā haotiskā informācija paralizē attīstību, demotivē studējošos un veicina jauniešu aizbraukšanu no Latvijas, norādīts Senāta aicinājumā.

Senāta ārkārtas sēde tika sasaukta, pamatojoties uz RTU Studentu parlamenta atklāto vēstuli par neuzticības izteikšanu un demisijas pieprasījumu izglītības un zinātnes ministram Robertam Ķīlim.

RTU Senāts aicina Ministru prezidentu Valdi Dombrovski (V) izvērtēt izglītības un zinātnes ministra destruktīvo rīcību augstākās izglītības jomā, kas rada Latvijas augstākās izglītības sistēmas starptautiskās konkurētspējas pazemināšanos. Sēdes lēmums paredz turpināt uzsāktās reformas universitātē un atbalstīt pamatotas plānveida reformas augstākajā izglītībā Latvijā kopumā.

Komentāri (95)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu