«Opel Mokka» iegūst maksimālo piecu zvaigžņu «Euro NCAP» vērtējumu (9)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: © GM Company

«Opel Mokka» SUV ir saņēmis «Euro NCAP» (Eiropas jauno automašīnu novērtēšanas programma) neatkarīgo speciālistu organizācijas augstāko novērtējumu. «Mokka» modelis pievienojas «Ampera», «Astra», «Corsa», «Insignia», «Meriva» un «Zafira» automobiļiem, kuri arī sasnieguši augstākos rezultātus un pieczvaigžņu novērtējumu «Euro NCAP» programmā.

Kopumā «Opel Mokka» sasniedza iespaidīgus rezultātus katrā no piecām «Euro NCAP» testētajām drošības kategorijām. Jaunais Opel SUV ieguva maksimālo punktu skaitu jeb atbilda 100% drošības palīgsistēmu kategorijā, tādējādi kļūstot par vienu no Eiropas tirgū nedaudzajiem automobiļiem, kas sasniedzis tik augstus testa rezultātus. «Euro NCAP» pozitīvi novērtēja «Mokka» modeļa elektronisko stabilitātes programmu ESP®Plus, drošības jostu lietošanas atgādinājuma sistēmu un ātruma ierobežošanas palīgsistēmu.

Pieaugušo pasažieru drošības kategorijā «Mokka» modelis ieguva 96%. Šo teicamo rezultātu palīdzēja nodrošināt priekšējie, sānu un aizkarveida gaisa drošības spilveni, kā arī dubultie drošības jostu spriegotāji ar slodzes ierobežotāju. Priekšējo sēdvietu regulējamie galvas balsti rūpējas par aizsardzību pret kakla traumām trieciena saņemšanas gadījumā no aizmugures. Papildus tam, frontālās sadursmes gadījumā «Mokka» modeļa pedāļu atbrīvošanas sistēma atkabina pedāļus, tādējādi mazinot traumu risku kāju zonā.

Bērnu drošības kategorijā «Mokka» ieguva 90%, balstoties uz rezultātiem dinamikas testā, kurā tika izmantots trīs gadus vecam bērnam atbilstošs manekens. Augstāko novērtējumu šajā testu kategorijā nodrošināja «Opel» bērnu sēdeklīši, kas papildus ārējo aizmugurējo sēdvietu ISOFIX stiprinājumiem jau standartaprīkojumā apveltīti ar stiprinājumu cilpām papildu jostai (tā saucamais Top-Tether).

Gājēju drošības kategorijā «Mokka» ieguva 67% novērtējumu.

Aktīvā drošība gan neietilpst «Euro NCAP» prasībās, taču «Mokka» modelim ir daudz atbilstošu palīgsistēmu. Šis SUV piedāvā inovatīvas tehnoloģijas, kas vadītājam palīdz izvairīties no sadursmēm. Otrās paaudzes «Opel Eye» priekšējā videokamera ietver šādas funkcijas: priekšējās sadursmes brīdinājumu, sekojošās distances indikatoru, joslu pamešanas brīdinājumu un ceļazīmju atpazīšanu. Papildus tam, modeļa aizmugurējā atpakaļskata videokamera un adaptīvā priekšējā apgaismojuma sistēma AFL+ vēl vairāk uzlabo «Opel Mokka» drošības standartus.

Komentāri (9)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu