«Opel» 2016.gadā pārtrauks automašīnu ražošanu Bohumas rūpnīcā (4)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

ASV autobūves koncerna «General Motors» (GM) ar zaudējumiem strādājošā Vācijas struktūrvienība «Opel» pirmdien paziņoja, ka 2016.gadā pārtrauks automašīnu ražošanu Bohumas rūpnīcā, taču solīja saglabāt tās darbību kā detaļu izplatīšanas centram.

«Opel» vadība šodien informējusi darbiniekus, ka automašīnu ražošana Bohumas rūpnīcā pilnībā tiks pārtraukta pēc tam, kad 2016.gadā tiks apturēta «Zafira» modeļa ražošana,» norāda kompānija. «Opel» jau jūnijā paziņoja, ka 2016.gadā Bohumas rūpnīcā pārtrauks «Zafira» automašīnu ražošanu.

«Galvenais iemesls šim lēmums ir dramatiskā lejupslīde Eiropas automašīnu tirgū un milzīgā ražošanas pārmērība nozarē kopumā,» skaidro «Opel». «Neskatoties uz intensīviem pūliņiem, mēs neesam bijuši spējīgi mainīt šo situāciju.»

Piektdien darba komisija pavēstīja, ka šis lēmums paredz pilnībā slēgt šo rūpnīcu un likvidēt 3000 darba vietu.

Taču uzņēmuma vadība uzstāj uz pretējo un norāda, ka, lai arī automašīnu ražošana tiks pārtraukta, Bohuma pēc tam tiks izmantota kā detaļu izplatīšanas centrs.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu