Šausmu diena ASV: jaunietis sarīkoja slaktiņu pēc strīda ar māti (168)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Jaunietis, kurš vienā no Konektikutas pavalsts sākumskolām piektdien uzsāka apšaudi, nogalinot vismaz 27 cilvēkus, tostarp 20 bērnus, iespējams, sirdzis ar autismu, vēstī ārvalstu mediji.

Adams Lanca pirms šaušalīgā nozieguma bija sastrīdējies ar māti, kura strādāja skolā. Sākumā izskanēja informācija, ka viņš māti nogalināja klasē, raidot viņā pirmo lodi, taču vēlāk policija precizēja informāciju un norādīja, ka māte nogalināta savās mājās.

Par Lancas upuriem kļuva 20 bērni vecumā no pieciem līdz desmit gadiem.

Sākotnēji izskanēja informācija, ka slaktiņu sarīkojis 24 gadus vecais Raiens Lanca, taču vēlāk informācija precizēta un izrādījies, ka šaušalīgo noziegumu pastrādājis 20 gadus vecais Adams Lanca.

Šāds juceklis radās pēc tam, kad slepkava, kurš notikuma vietā izdarīja pašnāvību, kabatā bija atstājis brāļa identifikācijas karti. Policija aizturēja viņa brāli Raienu, taču neesot pamata domāt, ka viņam būtu saistība ar slaktiņa plānošanu.

ASV mediji ziņo, ka Lancas vecāki bija šķīrušies 2009.gadā. Viņa māte aizrāvās ar ieroču kolekcionēšanu. Lai arī tiek ziņots, ka māte strādāja skolā, kurā notika šaušalīgā traģēdija, tomēr viņa nebija skolotāja - iespējams, brīvprātīgā.

Skolas darbinieks pastāstījis, ka 18 bērni mira notikuma vietā, bet vēl divi slimnīcā. Policisti stāsta, ka nogalināti arī vairāki pieaugošie, tostarp skolas direktore.

Sešus gadus vecais skolēns, kurš necieta šausminošajā uzbrukumā, pastāstīja, ka Lanca neizdvesa ne vārda un visu darīja klusējot.

Kopš piektdienas vakara policija mēģina atrast Adama draudzeni, taču pagaidām tas nav izdevies.

Komentāri (168)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu