Ķīlis uzskata, ka pašlaik reformu jomā ir izdarījis visu iespējamo (48)

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Foto:Evija Trifanova/LETA

Atskatoties uz šogad paveikto, izglītības un zinātnes ministrs Roberts Ķīlis uzskata, ka ir darījis visu iespējamo, lai izglītības jomā risinātu esošās problēmas, aģentūrai BNS pastāstīja ministra padomnieks Reinis Tukišs.

Ministrs norāda, ka patlaban ir izdarīts viss iespējamais, lai īstenotu savas ieceres saistībā ar izmaiņām izglītības jomā. Vienlaikus gan Ķīlim patlaban esot samērā grūti novērtēt, vai izdarīts ir gana daudz.

«Ja palūkojamies, kāda bija situācija brīdī, kad ienācu birojā, tad izmaiņas ir panāktas praktiski visās ministrijas jomās,» paskaidroja ministrs.

Kā piemēru Ķīlis minēja reformu plānu vispārējā izglītībā, kas jau ir izstrādāts un patlaban vienkārši jāvirza uz priekšu. «Soļi, veicamās darbības un termiņi ir iezīmēti, atliek tikai pieņemt lēmumus,» paziņoja ministrs.

Tāpēc ministrs uzskata, ka nākamajā gadā svarīgākā būs spēja pieņemt lēmumus, ne tik daudz jaunas idejas un iniciatīvas. Šajā procesā liela loma būs arī koalīcijas partneriem un to atbalstam.

Jau vēstīts, ka Ķīlis, stājoties amatā, nācis klajā ar vairākām reformu iecerēm gan vispārēja, gan vidējā izglītībā.

Tiesa gan, vairākas Ķīļa ieceres saskārušās ar nozaru pārstāvju pretestību, piemēram, saistībā ar Ķīļa rosināto finansējuma pārdali un veikto Izglītības un zinātnes ministrijas studiju programmu izvērtējumu, kas balstīts uz Augstākās izglītības padomes vadīto studiju programmu novērtējumu, vairākas augstskolas pieprasījušas ministra demisiju.

Komentāri (48)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu