Decembrī samazinājies auto apzagšanas gadījumu skaits (5)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Pērnā gada decembris Latviju pārsteidza ar izteikti mainīgu laiku - intensīvu snigšanu, aukstu laiku Ziemassvētkos un spēcīgu atkusni pēc tam. Krasās laikapstākļu maiņas ietekmējušas arī apdrošinātājus - kā liecina Latvijā lielākās apdrošināšanas sabiedrības «BALTA» atlīdzību dati par 2012.gada decembri, tad slideno ceļu rezultātā fiksētas daudzas auto sadursmes un uzbraukumi priekšmetiem.

Slidenie ceļi veicinājuši uzbraukumus dažādiem objektiem, kas veido 21% no visiem pieteikumiem. Tostarp notikušas arī sadursmes ar citiem transportlīdzekļiem, kas kopumā ir 40% no decembrī saņemtajiem auto apdrošināšanas atlīdzību pieteikumiem. Sadursmju biežums ir gana augsts, bet nav pieaudzis, kas liecina, ka kopumā transportlīdzekļu vadītāji turpina braukt atbilstoši ziemas apstākļiem un ir uzmanīgi.

Decembrī pieaudzis negadījumu skaits, kad notikušas sadursmes ar dzīvniekiem. Pērnā gada decembrī fiksēti 56 gadījumi, savukārt 2011.gada decembrī šādi gadījumi fiksēti nedaudz mazāk. Lielākoties sadursmes notikušas ar stirnām vai stirnāžiem.

Savukārt decembrī, salīdzinot ar novembri, nedaudz krities auto apzagšanu biežums, tomēr tāpat tas ir gana augsts un fiksēti teju 60 auto apzagšanas gadījumi, kad cietis transportlīdzeklis. Joprojām zagļiem ir aktuāli piesavināties automašīnu atpakaļskata spoguļu stikliņus. Tāpēc «BALTA» aicina automašīnu vadītājus neiegādāties spoguļu stikliņus nelegālā ceļā, lai nepirktu zagtu lietu un neatbalstītu zagļu piepelnīšanās rūpalu.

Decembrī «BALTA» reģistrējusi arī divus gadījumus, kad notikusi transportlīdzekļu pašaizdegšanās vai degšana no ārēja avota. Zaudējumu vidējās aplēses sastāda 3 000 latu.

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu