«Toyota» peļņa deviņos mēnešos četrkāršojusies

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Japānas autobūves uzņēmums «Toyota Motor Corp.» šā biznesa gada pirmajos deviņos mēnešos, kas noslēdzās decembrī, strādāja ar 648,2 miljardu jenu (3,6 miljardu latu) tīro peļņu un tas ir četras reizes vairāk nekā attiecīgajā laika periodā pirms gada, teikts otrdien publiskotajā kompānijas paziņojumā.

Peļņas pieaugums galvenokārt tiek skaidrots ar pārdošanas apjoma kāpumu un veiksmīgo atgūšanos no 2011.gada zemestrīces un cunami negatīvās ietekmes.

«Toyota» pārdošanas apjoms deviņos mēnešos palielinājies par 26% - līdz 16,2 triljoniem jenu (90,07 miljardiem latu). Uzņēmums arī paaugstināja peļņas prognozi šim biznesa gadam kopumā līdz 860 miljardiem jenu (4,78 miljardiem latu), salīdzinot ar iepriekš lēstajiem 780 miljardiem jenu (4,33 miljardiem latu).

Savukārt kompānija biznesa gadā, kas noslēgsies martā, pasaulē varētu pārdot 8,85 miljonus automašīnu, nevis 8,75 miljonus vienību, kā tika prognozēts iepriekš.

«Toyota» prognožu palielināšanu skaidro ar spēcīgo pieprasījumu ārvalstīs un Japānas jenas vērtības kritumu.

Jau ziņots, ka «Toyota» pērn atguva pasaulē lielākā autoražotāja statusu, kas 2011.gadā tika zaudēts ASV gigantam «General Motors».

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu