Olšteins plāno atstāt SM parlamentā sekretāra amatu (84)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Satiksmes ministrijas (SM) parlamentārais sekretārs Klāvs Olšteins plāno atstāt šo amatu ar 1.martu, kad pienākums pārstās pildīt pašreizējais satiksmes ministrs Aivis Ronis.

Olšteins skaidroja, ka apdomājis situāciju, parunājis ar ministru Roni un viņi nonākuši pie secinājuma, ka ir lietas, kas viņiem izdevušas - nepolitizēt nozari, izvairīties no lielām sadursmēm starp dažādām interešu grupām un citas. Tāpat esot jautājumi, pie kuriem jāturpina strādāt, piemēram, ceļu nozares attīstība.

Tomēr līdz ar Roņa aiziešanu arī Olšteins nolēmis atstāt parlamentārā sekretāra amatu. Olšteins norādīja, ka arī Saeimā kā deputātam viņam ir pietiekami daudz darba, piemēram, jāstrādā pie maksātnespējas likuma grozījumiem.

SM parlamentārais sekretārs tikšot izraudzīts neatkarīgo deputātu grupā, un pagaidām neesot izlemts, kurš šos pienākumus uzņemsies.

Kā ziņots, vakantajam satiksmes ministra amatam tiks virzīts pašreizējais Satiksmes ministrijas (SM) valsts sekretārs Anrijs Matīss.

Par šādu kandidatūru satiksmes ministra amatam vienojušies «Vienotības» pārstāvji un pie frakcijām nepiederošie deputāti, kuri, veidojot koalīciju, uzņēmušies politisko atbildību par šo ministriju.

Savukārt uz valsts sekretāra amatu paredzēts izsludināt konkursu.

Jau ziņots, ka satiksmes ministrs Aivis Ronis pirms mēneša paziņoja, ka viņam dažos jautājumos ir izveidojušās viedokļa atšķirības gan ar valdības koalīciju, gan opozīciju, un, lai noņemtu spriedzi koalīcijā, viņš pieņēmis lēmumu aiziet no darba valdībā.

Ronis turpinās strādāt līdz 1.martam.

Komentāri (84)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu