Afganistānā atrod pirms 33 gadiem pazudušu karavīru (310)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Afganistānā atrasts padomju armijas karavīrs, kas pazuda kara plosītajā valstī tālajā 1980.gadā. Vīrietis atrasts Heratas provincē, kur viņš dzīvojis visu šo laiku, ziņo Krievijas mediji.

Karavīru Bahredinu Hakimovu, kura vārds tagad esot Šeihs Abdula, atradusi organizācija, kas Afganistānā meklē laika posmā no 1979.gada līdz 1989.gadam bezvēsts pazudušos Padomju Savienības karavīrus.

Tiek ziņots, ka karavīrs 1980.gada septembrī kaujā guvis smagus ievainojumus. Viņu izglābušie vietējie iedzīvotāji.

Hakimovs bijis precējies, taču viņa sieva jau mirusi, bet bērni viņiem nav bijuši. Tagad bijušais karavīrs dzīvo bez jebkādiem personu apliecinošiem dokumentiem, turklāt ar grūtībām atceras krievu valodu.

Hakimovs izteicies, ka labprāt satiku radiniekus, ja viņi to vēlētos. Viņš pēc fotogrāfijām atpazinis daudzus karavīrus, kas savulaik pazuduši bez vēsts, taču teicis, ka viņus atrast dzīvos nav nekādu cerību.

Pēc bijušā karavīra atrašanas Afganistānas karā bezvēsts pazudušo skaits samazinājies līdz 265 vīriem. Lielākā daļa no tiem ir Krievijas piederīgie.

Komentāri (310)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu