Štrombergs uzvar arī Eiropas čempionāta otrajā posmā (14)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Četri Latvijas BMX riteņbraucēji svētdien sasniedza Francijā notikušā Eiropas čempionāta otrā posma finālu, bet pie uzvaras atkal tika divkārtējais olimpiskais čempions Māris Štrombergs.

Otro dienu pēc kārtas uzvaru izcīnīja Štrombergs, bet Edžus Treimanis ierindojās trešajā pozīcijā. Piektais šoreiz bija Toms Mankus, savukārt sesto vietu izcīnīja Rihards Veide.

Jau ziņots, ka sestdien pirmajā posmā Štromberga uzvarai un Treimaņa trešajai vietai Mankus pievienoja izcīnītu ceturto vietu, kamēr Veide bija septītais.

Pagājušajā sezonā par Eiropas čempionu kļuva Treimanis, bet otro vietu izcīnīja Veide. Tikmēr Štrombergs, kurš pēdējās sezonās uzsvaru liek uz startiem ASV, pirms šīs sezonas nemaz nebija plānojis piedalīties Eiropas čempionātā, bet tagad viņš nedaudz pamainījis plānus.

Pēc diviem čempionāta posmiem Štrombergs ar 78 punktiem ir kopvērtējuma līderis, Treimanis ar 63 punktiem ir trešais, bet Mankus un Veide atrodas attiecīgi piektajā un sestajā vietā.

Sievietēm elites sacensībās Sandra Aleksejeva nepārvarēja ceturtdaļfinālu, bet junioru grupā puišiem atkal vislabāk veicās Kristenam Krīgeram, kurš šoreiz tika līdz ceturtdaļfinālam.

Abos Francijas posmos dažādās vecuma grupās startēja kopumā 47 Latvijas sportisti.

Eiropas čempionātā šosezon kopumā paredzēti 12 posmi, kas norisināsies sešās dažādās Eiropas pilsētās. Divi posmi 8. un 9. jūnijā norisināsies arī Rīgā, Mežaparka trasē.

Komentāri (14)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu