Vasiļjevs: Izredzes, ka es varētu spēlēt izlasē, ir ļoti mazas (26)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Iespēja, ka pieredzējušais uzbrucējs Herberts Vasiļjevs šajā pavasarī varētu atgriezties Latvijas hokeja valstsvienībā, ir maza, sarunā ar aģentūru LETA pastāstīja pats spēlētājs.

Kā zināms, pēc 2011. gada pasaules čempionāta Vasiļjevs paziņoja, ka labprāt beigtu karjeru Latvijas izlasē, bet nepieciešamības gadījumā ir gatavs palīdzēt valstsvienībai. Drīz pēc tam arī izskanēja informācija, ka Vasiļjevs pieņēmis Vācijas pilsonību, lai netiktu uzlūkots kā leģionārs Vācijas čempionātā.

Kopš tā laika Latvijas izlasē Vasiļjevs nav spēlējis, tomēr šosezon atkal skaļāk izskanējis jautājums, ka uzbrucējs, iespējams, varētu atgriezties valstsvienībā. Arī izlases vadība izteikusies, ka Vācijas pase neliegtu hokejistam spēlēt arī Latvijas izlasē.

«Izredzes, ka es varētu spēlēt izlasē, ir ļoti mazas,» izteicās hokejists. «Jā, man ir zvanīts, tomēr sezona nesen kā beigusies un par to es vēl pat neesmu domājis. Ja brauc uz izlasi, tad ir jābūt 100% gatavam un labā formā, bet es šobrīd tāds neesmu

Šo sezonu Vasiļjevs aizvadīja rezultatīvi, un arī viņa pārstāvētā Krēfeldes «Piguine» komanda tika pie negaidīti augstiem rezultātiem.

«Neviens nebija gaidījis, ka izcīnīsim trešo vietu regulārajā sezonā, un iekļūšana pusfinālā bija vēl kā papildu bonuss. Sezona ir ļoti izdevusies,» izteicās uzbrucējs, kura pārstāvētā komanda Vācijas Hokeja līgas (DEL) pusfināla sērijā ar 0-3 atzina Berlīnes «Eisbaren» pārākumu.

Šosezon Vasiļjevs 50 regulārā čempionāta spēlēs izcēlās ar 18 gūtiem vārtiem un 29 rezultatīvām piespēlēm, kas ļāva kļūt par komandas otro rezultatīvāko spēlētāju un visas līgas desmito rezultatīvāko hokejistu, bet deviņos izslēgšanas turnīra mačos viņa kontā bija astoņi gūti vārti un divas rezultatīvas piespēles.

Jāpiebilst, ka «Pinguine» komandā Vasiļjevs spēlēja jau astoto sezonu.

«Zinu, ja man nav traumu un labi jūtos, varu vēl spēlēt labi. Tas arī mums palīdzēja izslēgšanas spēlēs, jo visi komandas spēlētāji labi jutās un sasniedzām šādu panākumu,» nupat aizvadīto sezonu atceras uzbrucējs. «Tā kā ceturtdaļfināla sērija mums bija ļoti sīksta, protams, ka tagad ir nelielas mikrotraumas, bet izslēgšanas spēles pēc smagas regulārās sezonas vienmēr tiek spēlētas uz «špricēm». Tagad sāp plecs un nedaudz ir jāatkopjas

Neilgi pirms sezonas beigām Vasiļjevs uz vēl divām sezonām pagarināja līgumu ar «Piguine» komandu. Uzbrucējs atzina, ka būtu bijis atvērts citiem piedāvājumiem.

«Pagarināju, jo nebiju saņēmis pietiekami interesantus piedāvājumus, lai kaut ko mainītu. Ja kāds piedāvātu līgumu, no kura nevar atteikties, es, protams, neatteiktos,» teica uzbrucējs. «Nākamajā sezonā «Pinguine» komandai mērķi būs tādi pat kā līdz šim - primārais sasniegt labāko desmitnieku un kvalificēties izslēgšanas spēlēm, jo pēc šīs sekmīgās sezonas mums nav pēkšņi radušies lieli sponsori vai jauni, spēcīgi spēlētāji.»

Vasiļjevs atzina, ka viņam joprojām arī nav skaidrības, vai viņš tiešām drīkstētu spēlēt izlasē. «Man tas nav zināms, un es arī pats nejaucos lietās, ko nesaprotu. Kā man pasaka, uz to tiecos.»

Nākamajā gadā Latvijas izlasei gaidāms starts Soču olimpiskajās spēlēs. Vasiļjevs līdz šim piedalījies divās olimpiskajās spēlēs, un uzbrucējs atzina, ka ļoti labprāt izmantotu arī trešo iespēju. «Ja es varētu piedalīties, tas būtu fenomenāli.»

Kā ziņots, pasaules čempionāts no 3. līdz 19. maijam otro gadu pēc kārtas tiks aizvadīts Helsinkos un Stokholmā.

Komentāri (26)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu